Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άνοιξαν το σχολείο για να δείξουν αποτελεσματικότητα — Οι γονείς όμως δεν έστειλαν τα παιδιά τους

Καταγ­γε­λία από τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Νεά­πο­λης Συκε­ών Θεσ­σα­λο­νί­κης για βια­στι­κή και επι­κίν­δυ­νη από­φα­ση του Δήμου για το άνοιγ­μα των σχολείων:

«Παρά τις διθυ­ραμ­βι­κές δια­βε­βαιώ­σεις της διοί­κη­σης του Δήμου ότι ο μηχα­νι­σμός και οι υπη­ρε­σί­ες του βρί­σκο­νται σε πλή­ρη ετοι­μό­τη­τα για την αντι­με­τώ­πι­ση των άσχη­μων και­ρι­κών συν­θη­κών, τελι­κά απο­δεί­χτη­κε για μια ακό­μη φορά πως Κρα­τι­κός και Δημο­τι­κός μηχα­νι­σμός δεν μπο­ρούν να αντι­με­τω­πί­σουν και την παρα­μι­κρή χιονόπτωση.

Λίγες ώρες χιο­νό­πτω­σης αρκού­σαν για να κλεί­σει το αερο­δρό­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης (το οποίο υπο­τί­θε­ται θα εκσυγ­χρό­νι­ζε η περι­βό­η­τη «FRAPORT»), να στα­μα­τή­σουν οι αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες της πόλης και να εγκλω­βι­στούν στα σπί­τια τους δεκά­δες χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι και λαϊ­κές οικο­γέ­νειες του Δήμου μας.

Ο μηχα­νο­λο­γι­κός εξο­πλι­σμός του Δήμου απο­δεί­χτη­κε τελι­κά ανε­παρ­κής για τον καθα­ρι­σμό των δρό­μων, παρά τις τερά­στιες προ­σπά­θειες των εργαζομένων.

Η Διοί­κη­ση του Δήμου μάλι­στα χρη­σι­μο­ποί­η­σε ακό­μη και τους σπου­δα­στές των ΤΕΙ και ΙΕΚ (που έρχο­νται υπο­τί­θε­ται για να κάνουν πρα­κτι­κή εξά­σκη­ση στην ειδι­κό­τη­τα τους) σαν εργά­τες εκχιο­νι­σμού, χωρίς να τους δώσει ούτε τα απα­ραί­τη­τα μέσα προστασίας.

Τρεις μέρες μετά την χιο­νό­πτω­ση και ακό­μη οι περισ­σό­τε­ροι δρό­μοι και τα πεζο­δρό­μια δεν έχουν καθα­ρι­στεί, ούτε και οι αυλές των σχολείων.

Η από­φα­ση της Διοί­κη­σης του Δήμου να ανοί­ξουν τα σχο­λεία σε Νεά­πο­λη και Αγ. Παύ­λο, απο­δεί­χτη­κε βια­στι­κή, πρό­χει­ρη και επι­κίν­δυ­νη για τα μικρά παιδιά.

Από τις επι­σκέ­ψεις Δημο­τι­κών Συμ­βού­λων της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» φάνη­κε πως σχο­λεία που άνοι­ξαν στον Αγ. Παύ­λο υπο­λει­τούρ­γη­σαν – αφού ελά­χι­στοι γονείς έστει­λαν τα παι­διά τους – και ταυ­τό­χρο­να η λει­τουρ­γία τους έγι­νε κάτω από επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες, χωρίς νερό (λόγω παγω­νιάς), με χιό­νι και πάγο σε αυλή, δια­δρό­μους και σκα­λο­πά­τια και βέβαια με την ίδια κατά­στα­ση στους δρό­μους και τα πεζο­δρό­μια του Δήμου.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ζητά να:

– Εξα­σφα­λι­στεί με όλα τα μέσα ο καθα­ρι­σμός των δρό­μων και η ασφα­λής μετα­κί­νη­ση των πολιτών.

– Να καθα­ρι­στούν όλοι οι χώροι των σχο­λεί­ων και να εξα­σφα­λι­στεί η εύρυθ­μη λει­τουρ­γία τους.

– Να παρ­θούν μέτρα προ­στα­σί­ας για τις φτω­χές και άπο­ρες οικο­γέ­νειες του Δήμου μας.
neapoli1

neapoli2a

neapoli3

neapoli4

neapoli6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο