Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 50–54 ετών

Άνοι­ξε η πλατ­φόρ­μα των ραντε­βού για εμβο­λια­σμό κατά της covid-19 για την ηλι­κια­κή ομά­δα 50–54 ετών. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σήμε­ρα εμβο­λιά­ζο­νται πολί­τες άνω των 55 ετών, πολί­τες με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα υψη­λού και αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου, εργα­ζό­με­νοι στον τομέα της υγεί­ας και εκπαι­δευ­τι­κοί γενι­κής εκπαί­δευ­σης. Ταυ­τό­χο­να δημιουρ­γεί­ται και δεύ­τε­ρο σύστη­μα που αφο­ρά νεό­τε­ρες ηλι­κια­κές ομά­δες. Έτσι από 27 Απρι­λί­ου ανοί­γει η πλατ­φόρ­μα για να κλεί­σουν ραντε­βού για εμβο­λια­σμό τα άτο­μα της ηλι­κια­κής ομά­δας 30–39 ετών. Για όποιον δηλώ­σει, θα μπο­ρέ­σει την επο­μέ­νη μέρα να εμβο­λια­στεί με το εμβό­λιο της AstraZeneca. Θα ακο­λου­θή­σει το άνοιγ­μα της πλατ­φόρ­μας για τα άτο­μα των ηλι­κια­κών ομά­δων 40–44 και 45–49 ετών.

Η Επι­χεί­ρη­ση «Ελευ­θε­ρία» συνε­χί­ζε­ται και στα νησιά, στα οποία ακο­λου­θεί­ται ένας δια­φο­ρε­τι­κός ρυθ­μός σε σύγκρι­ση με την υπό­λοι­πη χώρα, κυρί­ως για επι­χει­ρη­σια­κούς λόγους εφο­δια­στι­κής αλυ­σί­δας, μετα­φο­ράς του εμβο­λί­ου και διε­νέρ­γειας των εμβο­λια­σμών. Ολο­κλη­ρώ­νο­νται οι εμβο­λια­σμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοί­κους και σύντο­μα θα επι­τα­χυν­θεί ο ρυθ­μός εμβο­λια­σμών και στα μεγα­λύ­τε­ρα νησιά. Στό­χος είναι, ανά­λο­γα και με την δια­θε­σι­μό­τη­τα των εμβο­λί­ων, το Μάιο να φτά­σου­με μέχρι και τα 2,5 εκα­τομ­μύ­ρια εμβο­λια­σμούς. Τον Ιού­νιο να φτά­σου­με μέχρι τα 4 εκα­τομ­μύ­ρια εμβολιασμούς.

Η κυβέρ­νη­ση επεί­γε­ται να τρέ­ξει η δια­δι­κα­σία του εμβο­λια­σμού (εφό­σον της το επι­τρέ­ψει ο εφο­δια­σμός ο οποί­ος συνε­χώς παρου­σιά­ζει προ­βλή­μα­τα μιας και εξαρ­τά­ται απο­κλει­στι­κά από τις παραγ­γε­λί­ες της ΕΕ) έτσι ώστε να μην δια­κιν­δυ­νεύ­σει τα σχέ­δια που έχει εκπο­νή­σεις με μεγά­λους του­ρι­στι­κούς ομί­λους για το καλοκαίρι.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο