Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άνοιξε τις πόρτες του το νέο “Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης”, στη Νάξο

Στη Νάξο λει­τουρ­γεί από τη Δευ­τέ­ρα 18 του Ιού­λη 2016 το Θεα­τρι­κό Μου­σείο Ιάκω­βος Καμπα­νέλ­λης. Το Θεα­τρι­κό Μου­σείο είναι το πρώ­το και μονα­δι­κό που βρί­σκε­ται στην περι­φέ­ρεια και στε­γά­ζε­ται στην περιο­χή της Γρότ­τας όπου γεν­νή­θη­κε και μεγά­λω­σε ο σπου­δαί­ος άνθρω­πος και συγ­γρα­φέ­ας που με το σημα­ντι­κό έργο του ανα­νέ­ω­σε τη μετα­πο­λε­μι­κή θεα­τρι­κή δραματουργία.

Ο επι­σκέ­πτης μπο­ρεί να δει το χώρο του γρα­φεί­ου του Ιάκω­βου Καμπα­νέλ­λη, προ­σω­πι­κά αντι­κεί­με­να, έγγρα­φα, πορ­τρέ­τα, σκί­τσα, μετάλ­λια, πλα­κέ­τες και αρχεια­κό υλι­κό, όλα δωρεά της κόρης του Κατε­ρί­νας Καμπα­νέλ­λη. Επί­σης, μπο­ρεί να μελε­τή­σει όλα τα έργα του που έχουν εκδο­θεί, μελέ­τες για το έργο του, και να δει ψηφιο­ποι­η­μέ­νες συνε­ντεύ­ξεις του και ται­νί­ες στις οποί­ες έγρα­ψε το σενά­ριο ή σκηνοθέτησε.

Στό­χος είναι το Θεα­τρι­κό Μου­σείο Ιάκω­βος Καμπα­νέλ­λης να γίνει κέντρο μελέ­της του έργου του και του θεά­τρου γενι­κό­τε­ρα. Στο πλαί­σιο αυτό, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν θεα­τρι­κά εργα­στή­ρια για παι­διά, για εφή­βους και ενή­λι­κες καθώς και εργα­στή­ριο δημιουρ­γι­κής θεα­τρι­κής γρα­φής. Θα φιλο­ξε­νη­θούν εκδη­λώ­σεις, συναυ­λί­ες, παρου­σιά­σεις βιβλί­ων κ.α.

Το πρό­γραμ­μα της πρώ­της περιό­δου λει­τουρ­γί­ας του Μου­σεί­ου δια­μορ­φώ­νε­ται ως εξής:

«Εργα­στή­ρι Δημιουρ­γι­κής Θεα­τρι­κής Γρα­φής» με την Χρύ­σα Σπη­λιώ­τη. Μια πρώ­τη προ­σέγ­γι­ση, με σκο­πό να δοθεί η ευκαι­ρία σε κάθε ενδια­φε­ρό­με­νο να ανα­κα­λύ­ψει τις δυνα­τό­τη­τές του στη συγ­γρα­φή θεα­τρι­κού έργου. (Διάρ­κεια 15 ώρες). Πεν­θή­με­ρο από Τετάρ­τη 24 έως και Κυρια­κή 28 Αυγού­στου. Οργά­νω­ση Εργα­στη­ρί­ων: Κατε­ρί­να Πολυχρονοπούλου.

«Γνω­ρί­ζω το Μου­σείο Ιάκω­βος Καμπα­νέλ­λης», εργα­στή­ριο με την Σοφία Πολυ­κρέ­τη. Δημιουρ­γι­κή απα­σχό­λη­ση για παι­διά από 5 μέχρι 10 χρό­νων. Μέσα από διά­φο­ρες καλ­λι­τε­χνι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, επε­ξερ­γα­ζό­μα­στε τι είναι Μου­σείο και ποιες είναι οι βασι­κές λει­τουρ­γί­ες του. (Κάθε Τετάρ­τη στις 11.30 — 13.30).

«Θεα­τρι­κό εργα­στή­ρι για εφή­βους και ενή­λι­κες με αφορ­μή το έργο του Ιάκω­βου Καμπα­νέλ­λη», με την Κατε­ρί­να Πολυ­χρο­νο­πού­λου. Γνω­ρι­μία με το έργο του μεγά­λου μας συγ­γρα­φέα. Τεχνι­κές ανά­γνω­σης, συζη­τή­σεις και δρά­σεις πάνω σε θεα­τρι­κά έργα του. Κάθε Τρί­τη από 26 Ιού­λη μέχρι και 27 Σεπτέμ­βρη και ώρα 20.00 — 22.00.

«Ο Ιάκω­βος Καμπα­νέλ­λης και ο κινη­μα­το­γρά­φος» — Προ­βο­λή ται­νί­ας σε σενά­ριο ή σκη­νο­θε­σία του Ιάκω­βου Καμπα­νέλ­λη. Κάθε Πέμ­πτη στις 21.00 από 28 Ιού­λη μέχρι 29 Σεπτέμβρη.

Ώρες λει­τουρ­γί­ας του Μου­σεί­ου: Δευ­τέ­ρα – Σάβ­βα­το και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00

Είσο­δος: 2€, 1€ (μειω­μέ­νο)

Τηλέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας: 22850 23619

Email: [email protected]

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο