Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρειος Πάγος: Τελεσίδικα ένοχος ο φασίστας Αμβρόσιος για ρητορική μίσους

Απορ­ρί­φθη­κε από τον Άρειο Πάγο η αίτη­ση αναί­ρε­σης του πρώ­ην Μητρο­πο­λί­τη Αμβρό­σιου ως προς το σκέ­λος της κατα­δί­κης του με βάση τον αντι­ρα­τσι­στι­κό νόμο.

Το δικα­στή­ριο έκα­νε δεκτή την πρό­τα­ση του αντει­σαγ­γε­λέα του, ο οποί­ος είχε προ­τεί­νει την επι­κύ­ρω­ση την ενο­χή του πρώ­ην Μητρο­πο­λί­τη Καλα­βρύ­των για το σκέ­λος που αφο­ρά τον αντι­ρα­τσι­στι­κό νόμο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο πρώ­ην μητρο­πο­λί­της προ­σέ­φυ­γε στον Άρειο Πάγο, ζητώ­ντας την αναί­ρε­ση της κατα­δι­κα­στι­κής από­φα­σης για ρητο­ρι­κή μίσους κατά των ομο­φυ­λό­φι­λων και κατά­χρη­ση του εκκλη­σια­στι­κού του αξιώ­μα­τος σε εμε­τι­κό ομο­φο­βι­κό του κεί­με­νο που είχε δημο­σιεύ­σει στο προ­σω­πι­κό ιστο­λό­γιο του, για το οποίο έγι­νε μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.

Αρχι­κά ο χου­ντι­κός μητρο­πο­λί­της αθω­ώ­θη­κε στο πρω­το­βάθ­μιο δικα­στή­ριο, ωστό­σο οδη­γή­θη­κε και πάλι στο εδώ­λιο κατό­πιν έφε­σης που ασκή­θη­κε από τον αρμό­διο εισαγ­γε­λι­κό λειτουργό.

Τον Ιανουά­ριο του 2019,  το Τρι­με­λές Εφε­τείο Αιγί­ου τον έκρι­νε ένο­χο κατα­δι­κά­ζο­ντάς τον σε συνο­λι­κή ποι­νή φυλά­κι­σης 7 μηνών με τριε­τή αναστολή.

Σε οτι αφο­ρά το  αδί­κη­μα της κατά­χρη­σης εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος ο Άρειος Πάγος απο­φά­σι­σε την απαλ­λα­γή του λόγω αλλα­γής του Ποι­νι­κού Κώδικα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο