Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρθρο του Δ. Κουστούμπα: «Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… αλλά νηστικοί θα μείνουν»

«Η πιο σωστή πρό­τα­ση για το νομο­σχέ­διο έκτρω­μα της κυβέρ­νη­σης για τις δια­δη­λώ­σεις, είναι η εξής: να απο­συρ­θεί τώρα!» τονί­ζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε άρθρο του στην εφη­με­ρί­δα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Πριν πει­νά­σουν μαγει­ρεύ­ουν… αλλά νηστι­κοί θα μείνουν».

Υπο­γραμ­μί­ζει ότι «έκτρω­μα, κυρί­ως, καθι­στά το νομο­σχέ­διο, πέρα από τις γενι­κευ­μέ­νες απα­γο­ρεύ­σεις και διώ­ξεις, το βαθιά αντι­δρα­στι­κό ιδε­ο­λο­γι­κό απο­τύ­πω­μα που το δια­περ­νά από την αρχή ως το τέλος».

Όπως εξη­γεί, πρό­κει­ται για δια­τά­ξεις «για τη λεγό­με­νη “ιδε­ο­λο­γία της βίας” και το “ριζο­σπα­στι­σμό”, που μάλι­στα τον τσου­βα­λιά­ζουν με διά­φο­ρες μορ­φές υπαρ­κτής βίας, όπως την ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή ή την ενδο­σχο­λι­κή βία», ενώ προ­βλέ­πε­ται και η σύστα­ση αρμό­διας υπη­ρε­σί­ας «που θα προ­ω­θεί την “απο­ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποί­η­ση” με έναν σύγ­χρο­νο ιδε­ο­λο­γι­κό, κατα­σταλ­τι­κό, χαφιε­δί­στι­κο μηχα­νι­σμό, για να συκο­φα­ντή­σει, να ποι­νι­κο­ποι­ή­σει τη δρά­ση όποιου αντι­στέ­κε­ται, παλεύ­ει, αμφι­σβη­τεί, συγκρού­ε­ται με τη σημε­ρι­νή δικτα­το­ρία του κεφαλαίου».

Επι­ση­μαί­νει ότι «αυτά δεν συνι­στούν πρω­το­τυ­πία της ΝΔ» καθώς «βρί­σκο­νται ατό­φια σε κεί­με­να της ΕΕ που με πρό­σχη­μα την ασφά­λεια επι­διώ­κει να βάλει στο γύψο τις δια­δη­λώ­σεις», ενώ μόλις προ εξα­μή­νου, σε έκθε­ση της ΕΕ, «κατα­γρά­φο­νταν για πρώ­τη φορά ρητά οι “λαϊ­κές συγκε­ντρώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας”, ως κίν­δυ­νος για την ασφάλεια».

«Οι επι­κίν­δυ­νες προ­ε­κτά­σεις τέτοιων δια­τά­ξε­ων δεν είναι φαντα­σία, αλλά είναι ήδη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Είναι η επι­κίν­δυ­νη θεω­ρία των δύο άκρων, ο αντι­κομ­μου­νι­σμός που είναι η επί­ση­μη πολι­τι­κή της ΕΕ, που σε πολ­λές χώρες της διώ­κο­νται η κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και δρά­ση, ακό­μα και το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο, ως σύμ­βο­λο. Αυτά κατα­γρά­φο­νται ήδη στη ζωή και όχι απλά σε κεί­με­να» τονί­ζει ο Δ. Κουτσούμπας.

«Είναι ψέμα ότι το νομο­σχέ­διο δεν αφο­ρά τις δια­δη­λώ­σεις χιλιά­δων, ειδι­κά τις “περι­φρου­ρη­μέ­νες μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις” του ταξι­κού κινή­μα­τος, όπως λέγε­ται. Στο­χεύ­ει και ποι­νι­κο­ποιεί εν δυνά­μει κάθε λαϊ­κή δια­μαρ­τυ­ρία» ανα­φέ­ρει ο Δ. Κου­τσού­μπας, προ­σθέ­το­ντας ότι ήδη ασφα­λι­στι­κές εται­ρί­ες δια­φη­μί­ζουν πακέ­τα για προ­στα­σία από δια­δη­λώ­σεις και απο­ζη­μιώ­σεις, με την περι­βό­η­τη αστι­κή ευθύ­νη του διορ­γα­νω­τή, που προ­βλέ­πε­ται στο νομοσχέδιο».

Ανα­φο­ρι­κά με τον διορ­γα­νω­τή, προ­σθέ­τει ότι «αυτός θα σέρ­νε­ται στις αίθου­σες των δικα­στη­ρί­ων, θα εξο­ντώ­νε­ται ηθι­κά και οικο­νο­μι­κά, για ενέρ­γειες προ­βο­κα­τό­ρι­κων στοι­χειών που καμιά σχέ­ση δεν έχουν με το κίνη­μα, αντί­θε­τα δρουν χρό­νια τώρα με την ανο­χή και την κάλυ­ψη του κράτους».

«Το βήμα έντα­σης της κατα­στο­λής θα ήταν μετέ­ω­ρο αν δεν είχαν προη­γη­θεί ο περιο­ρι­σμός του απερ­για­κού δικαιώ­μα­τος, που έφε­ρε η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, η μετα­τρο­πή των κινη­το­ποι­ή­σε­ων ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς σε ιδιώ­νυ­μο αδί­κη­μα (επί­σης από την ίδια κυβέρ­νη­ση), αν δεν υπήρ­χε όλο το απα­ρά­δε­κτο νομι­κό οπλο­στά­σιο των τρο­μο­νό­μων, που φτιά­χτη­καν για να τυλί­γο­νται άνθρω­ποι σε μια κόλ­λα χαρ­τί. Αυτούς τους νόμους δεν τους κατάρ­γη­σε η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προ­τά­σεις του ΚΚΕ. Αυτήν την επι­κίν­δυ­νη νομο­θε­σία επε­κτεί­νει τώρα η ΝΔ» σημειώνει.

«Οι μεγα­λύ­τε­ροι θυμό­μα­στε τον υπουρ­γό Λάσκα­ρη να δηλώ­νει όλος καμά­ρι πως “θα καταρ­γή­σου­με την πάλη των τάξε­ων”. Φυσι­κά αυτά δε γίνο­νται σε μια βαθιά ταξι­κή κοι­νω­νία, όσους νόμους και δια­τάγ­μα­τα και αν υπο­γρά­ψει ο οποιοσ­δή­πο­τε. Από τότε που οι κατα­πιε­σμέ­νοι άρχι­σαν να παλεύ­ουν ενά­ντια στην αδι­κία ισχύ­ει ένα πράγ­μα: “το δίκιο κρί­νε­ται στους δρό­μους του αγώ­να”. Και η ιστο­ρία είναι γεμά­τη από βρι­κο­λα­κια­σμέ­νους νόμους, που ήθε­λαν να βάλουν σε γύψο την ταξι­κή πάλη, τη ριζο­σπα­στι­κή σκέ­ψη και δρά­ση, αλλά τελι­κά έμει­ναν στα χαρ­τιά. Ίσως μόνο για χρή­ση άλλη από τους κατα­πιε­σμέ­νους στον “από­πα­το” και της ιστο­ρί­ας και κάθε λογι­κής» κατα­λή­γει στο άρθρο του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο