Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα την άρση των κυρώ­σε­ων που είχαν επι­βλη­θεί στην Τουρ­κία για τη στρα­τιω­τι­κή τους επι­χεί­ρη­ση στη βόρεια Συρία.

«Ζήτη­σα από το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών να άρει τις κυρώ­σεις που επι­βλή­θη­καν στις 14 Οκτω­βρί­ου ως απά­ντη­ση στην τουρ­κι­κή επί­θε­ση», τόνι­σε Τραμπ από το Λευ­κό Οίκο

Σημεί­ω­σε πως η Τουρ­κία ανέ­φε­ρε ότι στα­μα­τά τις πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις και μετα­τρέ­πει σε μόνι­μη την κατά­παυ­ση του πυρός στη βόρεια Συρία, παρα­κι­νώ­ντας την Ουά­σινγ­κτον για την άρση των κυρώσεων.

«Οι κυρώ­σεις αίρο­νται εκτός αν συμ­βεί κάτι για το οποίο δεν θα είμα­στε χαρού­με­νοι», είπε ο Τραμπ από το Λευ­κό Οίκο.

Εξέ­φρα­σε τον σκε­πτι­κι­σμό του για το νόη­μα της λέξης «μόνι­μο» σε «αυτό το μέρος του κόσμου».

Το αμε­ρι­κα­νι­κό υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών παράλ­λη­λα ανα­κοί­νω­σε με δημο­σί­ευ­ση στον ιστό­το­πό του την άρση των κυρώ­σε­ων ενά­ντια στα τουρ­κι­κά υπουρ­γεία Άμυ­νας και Ενέρ­γειας και τις κυρώ­σεις που είχαν επι­βά­λει εις βάρος του Τούρ­κου υπουρ­γού Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λου, του Τούρ­κου υπουρ­γού Άμυ­νας Χου­λου­σί Ακάρ και του υπουρ­γού Ενέρ­γειας Φατίχ Ντονμέζ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο