Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Άρσις”: Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη

Ρατσι­στι­κή επί­θε­ση δέχτη­καν το βρά­δυ της περα­σμέ­νης Τρί­της δύο ανή­λι­κα προ­σφυ­γό­που­λα, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λία της Κοι­νω­νι­κής Οργά­νω­σης Υπο­στή­ρι­ξης Νέων “Άρσις”. Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρε­ται ότι το περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε έξω από τον Ξενώ­να Φιλο­ξε­νί­ας της οργά­νω­σης στο Ωραιό­κα­στρο, όπου τα δύο αγό­ρια έπε­σαν σε ενέ­δρα οκτώ-δέκα ατό­μων, τα οποία τα προ­σέγ­γι­σαν με καλυμ­μέ­να χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ρωτώ­ντας τα “από πού είναι”.

“Μόλις τα παι­διά απά­ντη­σαν, δηλώ­νο­ντας τη χώρα κατα­γω­γής τους, η ομά­δα αυτή, με σαφή και δηλω­μέ­να ρατσι­στι­κά κίνη­τρα, επι­τέ­θη­κε στα παι­διά, χτυ­πώ­ντας ένα από αυτά στο κεφά­λι και το σώμα με ρόπα­λα. Το δεύ­τε­ρο προ­σφυ­γό­που­λο κατά­φε­ρε να απο­μα­κρυν­θεί από το σημείο, ενώ εκεί­νο που τραυ­μα­τί­στη­κε μετα­φέρ­θη­κε άμε­σα σε νοσο­κο­μείο. Παράλ­λη­λα κλή­θη­κε η αστυ­νο­μία και κινή­θη­καν οι νομι­κές δια­δι­κα­σί­ες για το περι­στα­τι­κό”, ανα­φέ­ρει η ανακοίνωση.

Η “Άρσις” επι­ση­μαί­νει ακό­μη ότι “τις προη­γού­με­νες μέρες η ίδια, κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα, ομά­δα ατό­μων βρί­σκο­νταν στο σημείο και χει­ρο­νο­μού­σε ενα­ντί­ον άλλων παι­διών που κατευ­θύ­νο­νταν στη δομή”

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο