Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Λουγκμάν από χρυσαυγίτες

Στο Μει­κτό Ορκω­τό Εφε­τείο της Αθή­νας άρχι­σε η δίκη για την υπό­θε­ση του Πακι­στα­νού, Σαχ­ζάτ Λου­γκ­μάν, ο οποί­ος είχε δολο­φο­νη­θεί από μέλη της Χρυ­σής Αυγής, τον Ιανουά­ριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Ο μερο­κα­μα­τιά­ρης Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν πήγαι­νε ξημε­ρώ­μα­τα με το ποδή­λα­τό του από το Περι­στέ­ρι στα Πετρά­λω­να για να δου­λέ­ψει στη λαϊ­κή αγο­ρά. Οι δύο χρυ­σαυ­γί­τες «βγή­καν παγα­νιά» ως τάγ­μα εφό­δου, οπλι­σμέ­νοι με πτυσ­σό­με­νο μαχαί­ρι «πετα­λού­δα». Τον άφη­σαν στον τόπο με ένα «επαγ­γελ­μα­τι­κό χτύ­πη­μα», παρό­μοιο με αυτό του Ρου­πα­κιά στον Παύ­λο Φύσ­σα. Η υπό­θε­ση έφτα­σε στα δικα­στή­ρια, καθώς κάτοι­κοι είδαν τη δολο­φο­νία και ειδο­ποί­η­σαν την αστυ­νο­μία. Οι δύο, χωρίς να νιώ­θουν ότι υπήρ­χε η παρα­μι­κρή πιθα­νό­τη­τα να συλ­λη­φθούν, είχαν ακό­μα πάνω τους το ματω­μέ­νο μαχαί­ρι. Ισχυ­ρί­στη­καν μάλι­στα ότι του επι­τέ­θη­καν για­τί «τους έκο­ψε το δρό­μο με το ποδήλατο»…

Οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι χρυ­σαυ­γί­τες Διο­νύ­σης Λια­κό­που­λος και Χρή­στος Στερ­γιό­που­λος, που έχουν κατα­δι­κα­στεί σε ισό­βια κάθειρ­ξη χωρίς να τους ανα­γνω­ρι­στεί κανέ­να ελα­φρυ­ντι­κό, έχουν αρνη­θεί ότι είναι μέλη της Χρυ­σής Αυγής ‑παρό­τι στο σπί­τι του ενός είχαν βρε­θεί όπλα και φυλ­λά­δια του κόμ­μα­τος- φέρο­νται να μαχαί­ρω­σαν τον 27χρονο με επτά μαχαι­ριές και στη συνέ­χεια τον εγκα­τέ­λει­ψαν. Το δικα­στή­ριο δέχτη­κε ότι η δολο­φο­νία του άτυ­χου νεα­ρού τελέ­στη­κε με ρατσι­στι­κό κίνητρο

Η κατη­γο­ρία που αντι­με­τω­πί­ζουν οι δύο χρυ­σαυ­γί­τες είναι για έντα­ξη και συμ­με­το­χή σε εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

Με δεδο­μέ­νο ότι οι κατη­γο­ρού­με­νοι είναι αντι­μέ­τω­ποι και με το αδί­κη­μα της έντα­ξης στην εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής, μέσω των συνη­γό­ρων τους, από την έναρ­ξη της πρώ­της δίκης δίκης «φρό­ντι­σαν» να δηλώ­σουν ότι δεν έχουν καμία απο­λύ­τως ιδε­ο­λο­γι­κή ή άλλη σχέ­ση εξάρ­τη­σης με τη Χρυ­σή Αυγή.

Στη δίκη παρών ήταν ο πατέ­ρας του θύμα­τος, ο οποί­ος ήρθε από το Πακι­στάν για να παρα­κο­λου­θή­σει τη δίκη. Η δίκη διε­κό­πη για την ερχό­με­νη Πέμπτη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο