Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστινιακά εδάφη: Συνεχίζουν να δολοφονούν οι Ισραηλινοί — Τουλάχιστον 12 νεκροί σήμερα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με αίμα βάφε­ται η πρώ­τη ημέ­ρα των μεγά­λων, λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων χιλιά­δων Παλαι­στι­νί­ων, με αφορ­μή την Παλαι­στι­νια­κή «Μέρα Γης» που τιμά­ται κάθε χρό­νο, σε ανά­μνη­ση των αιμα­τη­ρών γεγο­νό­των στις 30 Μάρ­τη 1976. Του­λά­χι­στον 12 οι νεκροί Παλαι­στί­νιοι από τα ισραη­λι­νά κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα, επει­δή συμ­με­τεί­χαν σε δια­δη­λώ­σεις κατά των απαλ­λο­τριώ­σε­ων και κατα­σχέ­σε­ων τερά­στιων εκτά­σε­ων γης, ώστε να μετα­τρα­πούν σε «ζώνες ασφα­λεί­ας» και σε εβραϊ­κούς εποικισμούς.

Όσο δε για τους τραυ­μα­τί­ες ανα­φο­ρές στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα ανα­φέ­ρουν περισ­σό­τε­ρους από 1.700.

Οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις ανέ­φε­ραν ότι έβα­λαν με πραγ­μα­τι­κές σφαί­ρες ενα­ντί­ον των Παλαι­στί­νιων οι οποί­οι εκτό­ξευαν πέτρες και βόμ­βες μολό­τοφ στους στρατιώτες.

palestine7

Οι πρώ­τες δολο­φο­νί­ες Παλαι­στι­νί­ων δια­δη­λω­τών, κάθε ηλι­κί­ας, ξεκί­νη­σαν με το χάρα­μα του ήλιου. Γύρω στις 5.00 π.μ., Ισραη­λι­νός ελεύ­θε­ρος σκο­πευ­τής του στρα­τού δολο­φό­νη­σε με μία σφαί­ρα στο κεφά­λι τον 31χρονο αγρό­τη Ομά­ρα Σαμούρ, που είχε βγει από νωρίς στο χωρά­φι του κοντά στα σύνο­ρα με το Ισρα­ήλ για να μαζέ­ψει τη συγκο­μι­δή του, με το πρό­σχη­μα ότι «κινού­νταν περί­ερ­γα». Ένας άλλος αγρό­της που άκου­σε τον πυρο­βο­λι­σμό και έσπευ­σε στην περιο­χή για να δει τι συμ­βαί­νει, τραυ­μα­τί­στη­κε από άλλη σφαί­ρα Ισραη­λι­νού στο πόδι και μετα­φέρ­θη­κε σε παρα­κεί­με­νο νοσοκομείο…

palestine8

Ο αρχη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου του ισραη­λι­νού στρα­τού είχε προϊ­δε­ά­σει από προ­χτές για τη σκλη­ρή στά­ση βίας στις παλαι­στι­νια­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στη Γάζα, εκτο­ξεύ­ο­ντας απρο­κά­λυ­πτα απει­λές για δολο­φο­νί­ες ανώ­τε­ρων στε­λε­χών της ισλα­μι­κής «Χαμάς» σε περί­πτω­ση που επι­χει­ρη­θεί μαζι­κή «παρα­βί­α­ση» των συνό­ρων με το Ισραήλ.

palestine9

Από την άλλη, ο Ισμα­ήλ Χανί­για, από τα ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της «Χαμάς», μιλώ­ντας το πρωί της Παρα­σκευ­ής σε πλή­θος χιλιά­δων δια­δη­λω­τών στη νότια Λωρί­δα της Γάζας, τόνι­σε ότι οι μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις απο­δει­κνύ­ουν ότι το αίτη­μα για την επι­στρο­φή των Παλαι­στι­νί­ων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους παρα­μέ­νει ζωντα­νό και δεν είναι «ένα απλό σύν­θη­μα». «Δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή από την επι­στρο­φή των Παλαι­στι­νί­ων», είπε χαρακτηριστικά.

τώρα τα δακρυγόνα τα ρίχνουν με drone

τώρα τα δακρυ­γό­να τα ρίχνουν με drone

palestine2

palaistine7

palestine3

palestine4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο