Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος μάρτυρας για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο πρώ­τος μάρ­τυ­ρας ανα­μέ­νε­ται να κατα­θέ­σει σήμε­ρα ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου που την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή άνοι­ξε την υπό­θε­ση του απο­τρό­παιου εγκλή­μα­τος στα Γλυ­κά Νερά με κατη­γο­ρού­με­νο τον 34χρονο Χαρά­λα­μπο Αναγνωστόπουλο.

Ο πιλό­τος που κατά την προη­γού­με­νη, πρώ­τη, δικά­σι­μο άκου­σε την Εισαγ­γε­λέα Έδρας να δια­βά­ζει το κατη­γο­ρη­τή­ριο για τον ασφυ­κτι­κό θάνα­το της 20χρονης Καρο­λάιν Κρά­ουτς και την θανά­τω­ση με απαγ­χο­νι­σμό της σκυ­λί­τσας που είχαν στο σπί­τι, κοι­τώ­ντας τον μάλι­στα διαρ­κώς στα μάτια, σήμε­ρα ανα­μέ­νε­ται να ακού­σει την πρώ­τη μαρ­τυ­ρι­κή κατά­θε­ση από τον κατά­λο­γο των μαρ­τύ­ρων κατηγορίας.

Στην δίκη έχουν κλη­θεί συνο­λι­κά 14 μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας μετα­ξύ των οποί­ων οι αστυ­νο­μι­κοί που είχαν σπεύ­σει στο σπί­τι του ζευ­γα­ριού όταν ο κατη­γο­ρού­με­νος είχε ειδο­ποι­ή­σει για την δήθεν ληστεία, η ιατρο­δι­κα­στής που βρέ­θη­κε στον χώρο και εντό­πι­σε το ρολόι που κατέ­γρα­φε βιο­με­τρι­κά δεδο­μέ­να της Καρο­λάιν, η γει­τό­νισ­σα και άλλοι. Το εύρη­μα του ρολο­γιού ήταν καθο­ρι­στι­κής σημα­σί­ας για την εξι­χνί­α­ση του εγκλή­μα­τος που δηλώ­θη­κε από τον πιλό­το ως ληστεία, καθώς από αυτό προ­έ­κυ­ψε πως η Καρο­λάιν κοι­μό­ταν έξι λεπτά πριν μπει στη “δια­δι­κα­σία μηχα­νι­σμού του θανά­του”. Η ανά­λυ­ση των δεδο­μέ­νων του ρολο­γιού καταρ­ρί­πτει, σύμ­φω­να με την δικο­γρα­φία, όλους τους ισχυ­ρι­σμούς του κατη­γο­ρού­με­νου περί έντο­νης φιλο­νι­κί­ας που προη­γή­θη­κε του εγκλή­μα­τος και περί “ψυχι­κού βρα­σμού” υπό τον οποίο έδρασε.

Στον κατά­λο­γο των μαρ­τύ­ρων είναι και οι γονείς της 20χρονης, οι οποί­οι ωστό­σο πιθα­νό­τα­τα δεν θα στα­θούν απέ­να­ντι στον 34χρονο και θα εκπρο­σω­πη­θούν από τον συνή­γο­ρό τους . Τα κινη­τι­κά προ­βλή­μα­τα που έχει ο κ. Κρά­ουτς και η σύστα­ση ειδι­κών στην κ. Κρά­ουτς να μην αντι­με­τω­πί­σει τον δολο­φό­νο της κόρης της ώστε να μην φορ­τι­στεί ψυχι­κά για να μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει ηρε­μία στην μόλις δύο ετών εγγο­νή της που μένει μαζί τους πλέ­ον, μάλ­λον καθι­στούν απλη­σί­α­στη την δικα­στι­κή αίθου­σα για το ζευγάρι.

Στην δίκη, για πρώ­τη φορά σε υπό­θε­ση ανθρω­πο­κτο­νί­ας με παράλ­λη­λη θανά­τω­ση ζώου, στέ­κο­νται απέ­να­ντι στον κατη­γο­ρού­με­νο το φιλο­ζω­ι­κό Σωμα­τείο από το οποίο υιο­θε­τή­θη­κε από την Καρο­λάιν το σκυ­λά­κι, αλλά και η Πανελ­λή­νια Φιλο­ζω­ι­κή Ομο­σπον­δία, τις παρα­στά­σεις των οποί­ων, για την βάναυ­ση θανά­τω­ση της σκυ­λί­τσας Ρόξυ, έκα­νε δεκτές το δικαστήριο.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο