Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στα λάθη ων δολοφόνων ψάχνει κρίσιμες απαντήσεις η ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικρο­σκό­πιο της Διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών βρί­σκο­νται όλα τα ευρή­μα­τα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναί­κας, δίπλα στην κού­νια του μωρού της, χθες τα ξημε­ρώ­μα­τα, στη μεζο­νέ­τα, στα Γλυ­κά Νερά.

Οι τρεις δρά­στες, σύμ­φω­να με την εκτί­μη­ση των έμπει­ρων αξιω­μα­τι­κών της ΕΛΑΣ, είναι πιθα­νό­τα­τα σεση­μα­σμέ­νοι με πλού­σιο ποι­νι­κό παρελ­θόν και έχουν αφή­σει απο­τυ­πώ­μα­τα και DNA στο σπί­τι, όπου παρέ­μει­ναν πολ­λή ώρα, προ­κει­μέ­νου να βρουν το μεγά­λο χρη­μα­τι­κό ποσό, που πίστευαν ‑μετά από σχε­τι­κή πλη­ρο­φό­ρη­σή τους- ότι είχαν η άτυ­χη κοπέ­λα και ο 32χρονος σύζυ­γός της.

Δύο ομά­δες αστυ­νο­μι­κών του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών και Διαρ­ρη­κτών “ξεσκο­νί­ζουν” φακέ­λους ποι­νι­κών που έχουν απο­φυ­λα­κι­στεί, κυρί­ως το τελευ­ταίο διά­στη­μα, και εκτι­μούν ότι τα λάθη που έκα­ναν οι αδί­στα­κτοι κακο­ποιοί θα τους οδη­γή­σουν στον εντο­πι­σμό και τη σύλ­λη­ψή τους.

Η Αστυ­νο­μία έχει συγκε­ντρώ­σει εργα­στη­ρια­κά ευρή­μα­τα από τα ρού­χα της 20χρονης και του συζύ­γου από διά­φο­ρους χώρους της μεζο­νέ­τας, αλλά και οπτι­κό υλι­κό από κάμε­ρες ασφα­λεί­ας στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στώ­σει το δρο­μο­λό­γιο των δρα­στών. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι κακο­ποιοί πριν να εισβά­λουν στο σπί­τι φρό­ντι­σαν να κατα­στρέ­ψουν μια εξω­τε­ρι­κή κάμε­ρα, αλλά και μια εσω­τε­ρι­κή που είχε τοπο­θε­τή­σει το ζευ­γά­ρι για να βλέ­πει το μωρό του.

Παράλ­λη­λα, διε­νερ­γεί­ται σήμε­ρα η νεκρο­ψία στην 20χρονη, από την Ιατρο­δι­κα­στι­κή Υπη­ρε­σία του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών, που θα δεί­ξει τα ακρι­βή αίτια του θανά­του της κοπέ­λας. Πιθα­νό­τα­τα πρό­κει­ται περί στραγ­γα­λι­σμού, ίσως και με την ίδια μπλού­ζα που φορού­σε το θύμα.

Οι αστυ­νο­μι­κοί θεω­ρούν βέβαιο ότι οι κακο­ποιοί είχαν πλη­ρο­φό­ρη­ση για την αγο­ρα­πω­λη­σία ενός οικο­πέ­δου που είχε πραγ­μα­το­ποι­ή­σει το ζευ­γά­ρι και θεω­ρού­σαν ότι θα βρουν στο σπί­τι ένα “θησαυ­ρό”. Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανά­λη­ψη ενός ποσού για κάποια έξο­δα. Η ΕΛΑΣ ερευ­νά πρό­σω­πα που είτε εργά­στη­καν στο σπί­τι του ζευ­γα­ριού, είτε γνώ­ρι­ζαν για τη συγκε­κρι­μέ­νη αγοραπωλησία.

 Οι κακο­ποιοί ήταν απο­φα­σι­σμέ­νοι να σκο­τώ­σουν, μέχρι να μπο­ρέ­σουν να βρουν τα χρή­μα­τα. «Τους είπα που είχα κρυμ­μέ­να τα λεφτά για να τελειώ­σει γρή­γο­ρα το μαρ­τύ­ριο», είπε σοκα­ρι­σμέ­νος στους αστυ­νο­μι­κούς ο 32χρονος και πρό­σθε­σε: «Ακου­γα τη γυναί­κα μου να φωνά­ζει συνέ­χεια για βοή­θεια δεμέ­νη πάνω στο κρε­βά­τι και εγώ δεμέ­νος στο πάτω­μα. Ουρ­λιά­ζα­με να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαι­γε, η γυναί­κα μου φώνα­ζε αυτοί έψα­χναν το σπί­τι να βρουν και άλλα χρή­μα­τα και κοσμήματα».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο