Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκκληση — Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για την αδυναμία μετακινήσεων των υγειονομικών προς και από τα νοσοκομεία

Ο πρό­ε­δρος της ΠΟΕΔΗΝ, σε ανα­κοί­νω­σή του, τονί­ζει ότι «λόγω της χιο­νό­πτω­σης πολ­λοί συνά­δελ­φοι δεν μπο­ρούν να μετα­κι­νη­θούν από το σπί­τι τους προς τα νοσο­κο­μεία. Ήδη ειδο­ποιούν ότι είναι αδύ­να­τη η μετα­κί­νη­σή τους το από­γευ­μα και τη νύχτα. Το ίδιο και αύριο. Οι συνά­δελ­φοι που δου­λεύ­ουν σήμε­ρα πρωί, θα ανα­γκα­στούν να δου­λέ­ψουν σερί από­γευ­μα και τη νύχτα ίσως και αύριο. Αυτό είναι αδύ­να­τον και επι­κίν­δυ­νο για τους ασθενείς».

Ο Μιχά­λης Γιάν­να­κος, αφού υπο­γραμ­μί­ζει ότι δεν αντέ­χει κανείς σε κλι­νι­κή ή ΜΕΘ κορω­νοϊ­ού πάνω από ένα 8ωρο, καλεί το υπουρ­γείο Υγεί­ας, την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία να φρο­ντί­σουν για τις μετα­κι­νή­σεις των απο­κλει­σμέ­νων από το χιό­νι υγειο­νο­μι­κών από και προς τα Νοσο­κο­μεία που εργάζονται».

«Ξέρα­με για το χιό­νι. Δεν υπήρ­ξε κανέ­νας σχε­δια­σμός, κανέ­να επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο για τις μετα­κι­νή­σεις του προ­σω­πι­κού», καταλήγει.

Νωρί­τε­ρα, ο Ελλη­νι­κός Ερυ­θρός Σταυ­ρός ανα­κοί­νω­σε ότι ανα­λαμ­βά­νει λόγω της κακο­και­ρί­ας κάθε είδους μετα­κι­νή­σεις ηλι­κιω­μέ­νων, ατό­μων με κινη­τι­κά προ­βλή­μα­τα και μονα­χι­κών πολι­τών, μέσω της υπη­ρε­σί­ας του «Βοή­θεια στο Σπίτι».

Οι πολί­τες που βρί­σκο­νται στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Αθή­νας και αδυ­να­τούν να μετα­κι­νη­θούν, μπο­ρούν να εξυ­πη­ρε­τη­θούν άμε­σα μέσω της Τηλε­φω­νι­κής Γραμ­μής Υπο­δο­χής Κοι­νω­νι­κών Αιτη­μά­των του Ελλη­νι­κού Ερυ­θρού Σταυ­ρού: 210 36 42 319 και 210 36 09 825.

Η πρω­το­βου­λία αυτή θα διαρ­κέ­σει μέχρι το τέλος της κακο­και­ρί­ας, με στό­χο την εξυ­πη­ρέ­τη­ση όσων περισ­σό­τε­ρων έχουν ανάγκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο