Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκοψαν το νερό μόλις για 122 ευρώ σε άνεργη μητέρα τεσσάρων παιδιών!

Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ έκο­ψε το νερό στο σπί­τι άνερ­γης μητέ­ρας τεσ­σά­ρων παι­διών για οφει­λή μόλις 165 ευρώ εκ των οποί­ων μόνο το ποσό των 122,40 είναι ληξι­πρό­θε­σμο! Αυτό το αίσχος έγι­νε στο Πέρα­μα, πριν από ένα 24ωρο. Η απά­ντη­ση των ταξι­κών σωμα­τεί­ων και φορέ­ων ήταν άμε­ση καθώς το πρωί της Τρί­της έγι­νε μαχη­τι­κή παρέμ­βα­ση στα γρα­φεία της ΕΥΔΑΠ στον Πει­ραιά απαι­τώ­ντας εδώ και τώρα την άμε­ση επα­να­σύν­δε­ση του νερού. Κάτω από την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των εργα­ζο­μέ­νων, που έδει­ξε ότι ο «λαός σώζει το λαό», τελι­κά έγι­νε η επα­να­σύν­δε­ση και επι­τεύ­χθη­κε δια­κα­νο­νι­σμός στον οποίο η άνερ­γη μητέ­ρα μπο­ρεί να ανταποκριθεί.

Στην παρέμ­βα­ση συμ­με­τεί­χαν η Χρι­στί­να Καρα­μα­λί­κη, μέλος της διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά, η Πόπη Κοτσο­ρέ, πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Γυναι­κών Περά­μα­τος «Εστία της Γυναί­κας» (ΟΓΕ), ο Ηλί­ας Λαμπρό­που­λος, πρό­ε­δρος της Ένω­σης Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Πει­ραιά, η Μαρία Τρα­πε­λά, δημο­τι­κή σύμ­βου­λος της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Περά­μα­τος, μέλη Δ.Σ σωμα­τεί­ων και φορέων.

Όπως καταγ­γέλ­θη­κε από τους φορείς στη διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης αυτό το άθλιο περι­στα­τι­κό είναι ένα από τα πολ­λά που καταγ­γέλ­λο­νται καθη­με­ρι­νά και είναι απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής που εφαρ­μό­ζουν δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις μετα­τρέ­πο­ντας το νερό σε εμπό­ρευ­μα. Ένας ακό­μα κρί­κος της αλυ­σί­δας της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης του νερού απο­τε­λεί το νομο­σχέ­διο τερα­τούρ­γη­μα που ψηφί­στη­κε πρό­σφα­τα στη­ρί­ζο­ντας ξεδιά­ντρο­πα τα συμ­φέ­ρο­ντα των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, σε βάρος της λαϊ­κής ανά­γκης για φτη­νό και ποιο­τι­κό νερό.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο