Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτα μέτρα στον Πόρο μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού

Μετά από έκτα­κτη σύσκε­ψη που ολο­κλη­ρώ­θη­κε πριν από λίγο στο Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και με βάση τα νέα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δεδο­μέ­να στο νησί του Πόρου με εντο­λή του υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκου Χαρ­δα­λιά, σε συνεν­νό­η­ση με τον καθη­γη­τή Σωτή­ρη Τσιόρ­δα και με από­φα­ση του γενι­κού γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Βασί­λειου Παπα­γε­ωρ­γί­ου, για επι­τα­κτι­κούς λόγους αντι­με­τώ­πι­σης σοβα­ρού κιν­δύ­νου δημό­σιας υγεί­ας και ειδι­κό­τε­ρα για τον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς των επι­πτώ­σε­ων της νόσου COVID-19, απο­φα­σί­στη­καν τα κάτω­θι περιο­ρι­στι­κά μέτρα:

● Απα­γό­ρευ­ση λει­τουρ­γί­ας όλων των κατα­στη­μά­των υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Ανα­στο­λή κάθε είδους εκδή­λω­σης όπως live πάρ­τυ, εμπο­ρο­πα­νη­γύ­ρεις, λιτα­νεί­ες, λαϊ­κές αγο­ρές κλπ.

● Απα­γό­ρευ­ση κάθε είδους συνά­θροι­σης πολι­τών άνω των 9 ατό­μων για οποιον­δή­πο­τε λόγο, τόσο σε δημό­σιο όσο και σε ιδιω­τι­κό χώρο.

● Στους χώρους εστί­α­σης επι­τρέ­πε­ται μέγι­στος αριθ­μός ατό­μων σε κάθε τρα­πε­ζο­κά­θι­σμα έως 4 άτο­μα, εκτός εάν πρό­κει­ται για συγ­γε­νείς Α’ βαθ­μού όπου επι­τρέ­πε­ται έως 6 άτομα.

● Υπο­χρε­ω­τι­κή η χρή­ση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξω­τε­ρι­κούς όσο και σε εσω­τε­ρι­κούς χώρους.

Σημειώ­νε­ται ότι σε συνεν­νό­η­ση με το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών για τις επι­χει­ρή­σεις που επη­ρε­ά­ζο­νται, δύνα­ται σε ανα­στο­λή σύμ­βα­σης εργα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων (ανα­μέ­νε­ται έκδο­ση ΚΥΑ με τις επι­χει­ρή­σεις που θα δικαιού­νται υπα­γω­γή στη σχε­τι­κή ρύθμιση).

Στο νησί μετα­βαί­νουν και εγκα­θί­στα­νται αύριο το πρωί κλι­μά­κια της Εθνι­κής Αρχής Δια­φά­νειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδι­κό κλι­μά­κιο της ΕΛ.ΑΣ για εντα­τι­κο­ποί­η­ση των ελέγ­χων τήρη­σης των μέτρων, καθώς και ειδι­κό κλι­μά­κιο του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος για τη πιστή εφαρ­μο­γή και επι­τή­ρη­ση των μέτρων στους χώρους επο­πτεί­ας του.

Τέλος τα παρα­πά­νω περιο­ρι­στι­κά μέτρα ισχύ­ουν για 10 ημέ­ρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17–8‑2020 και ώρα 06.00

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο