Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού- ΕΜΥ: Προ των πυλών η κακοκαιρία «Άριελ»

Έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης και­ρού εξέ­δω­σε η ΕΜΥ, καθώς προ των πυλών βρί­σκε­ται η κακο­και­ρία «Άριελ».

Το συγκε­κρι­μέ­νο σύστη­μα κακο­και­ρί­ας, που οφεί­λε­ται σε βαρο­με­τρι­κό χαμη­λό στη νότια Ιτα­λία, κινεί­ται ανα­το­λι­κά βορειο­α­να­το­λι­κά και προ­βλέ­πε­ται να προ­κα­λέ­σει επι­δεί­νω­ση του καιρού.

Κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά της κακο­και­ρί­ας θα είναι τα τοπι­κά μεγά­λα ύψη βρο­χής, οι μεγά­λες ραγδαιό­τη­τες βρο­χό­πτω­σης, η μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα και οι θυελ­λώ­δεις νοτιά­δες 7 με 8 μποφόρ.

Η κακο­και­ρία θα διαρ­κέ­σει από σήμε­ρα τη νύχτα (Τρί­τη 29-11-2022) έως και τις βρα­δι­νές ώρες της Πέμ­πτης (01–12-2022).

Σημειώ­νε­ται ότι τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ιδιαί­τε­ρα ισχυ­ρά στην κεντρι­κή και την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, όπως επί­σης και στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά:

Από τις νυχτε­ρι­νές ώρες της Τρί­της (29–11-2022) και μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Πέμ­πτης (01–12-2022), θα εκδη­λω­θούν ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτι­κή και νότια Πελο­πόν­νη­σο και τη δυτι­κή Κρήτη.

Για την Τετάρ­τη και την Πέμ­πτη προ­βλέ­πο­νται τα εξής:

Από το πρωί της Τετάρ­της (30–12-2022) μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Πέμ­πτης (01–12-2022), θα επη­ρε­α­στούν το βόρειο Ιόνιο, η δυτι­κή Στε­ρεά, η Ήπει­ρος, η Κρή­τη (κυρί­ως η δυτι­κή και η νότια), και βαθ­μιαία η υπό­λοι­πη Πελο­πόν­νη­σος, η ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αττι­κής), η κεντρι­κή Μακε­δο­νία, η Θεσ­σα­λία, οι Κυκλά­δες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Από το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της (30–12-2022) μέχρι το βρά­δυ της Πέμ­πτης (01–12-2022) θα επη­ρε­α­στούν η ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τα νησιά του βορεί­ου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες της Πέμ­πτης (01–12-2022) μέχρι το βρά­δυ θα επη­ρε­α­στεί και η Θράκη.

Από το από­γευ­μα της Πέμ­πτης (01–11-2022), τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να θα παρου­σιά­σουν στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές, αλλά θα
συνε­χί­σουν να επη­ρε­ά­ζουν με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες μέχρι και το βρά­δυ τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδεκάνησα.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο