Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πολύ κρύο μέχρι και την Τετάρτη

Θα δια­τη­ρη­θεί ο πολύ κρύ­ος και­ρός με ενι­σχυ­μέ­νους ανέ­μους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρ­τη (23–03-2022), ενώ η επι­δεί­νω­ση αφο­ρά την έντα­ση των χιο­νο­πτώ­σε­ων στην ανα­το­λι­κή χώρα την Τρί­τη (22–03-2022) στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά καθώς και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο στα ηπει­ρω­τι­κά. Οι χιο­νο­πτώ­σεις την Τρί­τη αν και κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνές θα εκδη­λώ­νο­νται σε λίγο μεγα­λύ­τε­ρα υψό­με­τρα από τα αντί­στοι­χα σημερινά.

Ανα­λυ­τι­κά :

Α. Την Κυρια­κή (20–03-2022) και τη Δευ­τέ­ρα (21–03-2022) χιο­νο­πτώ­σεις ασθε­νούς μέχρι μετρί­ας εντά­σε­ως θα εκδη­λώ­νο­νται κατά δια­στή­μα­τα στη Θεσ­σα­λία, τη Στε­ρεά, την Εύβοια και την ανα­το­λι­κή και κεντρι­κή Πελο­πόν­νη­σο ακό­μη και σε περιο­χές με χαμη­λό υψό­με­τρο, ενώ θα χιο­νί­σει τοπι­κά έντο­να στα ορει­νά — ημιο­ρει­νά της Κρήτης.

Β. Την Τρί­τη (22–03-2022) οι χιο­νο­πτώ­σεις βαθ­μιαία θα εντα­θούν από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στη Στε­ρεά, την Εύβοια, τη Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την κεντρι­κή Μακε­δο­νία (κυρί­ως τη Χαλ­κι­δι­κή), καθώς επί­σης στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και Θρά­κη, την ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και την Κρή­τη, σε ορει­νές — ημιο­ρει­νές περιο­χές, πιθα­νόν όμως και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Από το μεση­μέ­ρι μέχρι και τις βρα­δι­νές ώρες θα εκδη­λω­θούν παράλ­λη­λα και τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές στα παρα­θα­λάσ­σια των παρα­πά­νω περιο­χών, καθώς επί­σης στις Κυκλά­δες και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Την Τετάρ­τη (23–03-2022) οι χιο­νο­πτώ­σεις θα περιο­ρι­στούν στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια και την Κρή­τη, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το απόγευμα.

 

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο