Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, καταιγίδες και χαλάζι

Νέα επι­δεί­νω­ση του και­ρού θα υπάρ­ξει αύριο στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της Ελλά­δας, με τοπι­κά ισχυ­ρές καται­γί­δες και χαλα­ζο­πτώ­σεις, ενώ σημα­ντι­κές θα είναι οι βρο­χο­πτώ­σεις στην πυρό­πλη­κτη Βόρεια Εύβοια, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης του και­ρού εξέ­δω­σε και η ΕΜΥ.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo, την Κυρια­κή ο και­ρός ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σει επι­δεί­νω­ση με βρο­χές και καται­γί­δες στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας. Τα φαι­νό­με­να θα είναι τοπι­κά ισχυ­ρά και σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις θα συνο­δεύ­ο­νται από αυξη­μέ­νη κεραυ­νι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, ενι­σχυ­μέ­νους ανέ­μους και χαλα­ζο­πτώ­σεις. Μάλι­στα στα δυτι­κά και νότια το χαλά­ζι ενδέ­χε­ται να έχει σχε­τι­κά μεγά­λο μέγε­θος. Στις περιο­χές που θα δεχθούν σημα­ντι­κές ποσό­τη­τες βρο­χής, συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται περιο­χές της Εύβοιας που επλή­γη­σαν από τις πρό­σφα­τες πυρκαγιές.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 4 έως 16 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 7 έως 20, στην Ήπει­ρο από 8 έως 21 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 8 έως 19, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 11 έως 24 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 16 έως 22 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 14 έως 26 βαθ­μούς, ενώ στην Κρή­τη και στα Δωδε­κά­νη­σα οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 27 και 29 βαθ­μούς Κελ­σί­ου αντίστοιχα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί με εντά­σεις έως 7 μπο­φόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο θα επι­κρα­τή­σουν νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις 4–5 μπο­φόρ και ενδε­χο­μέ­νως πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, φαι­νό­με­να που τις μεση­με­ρια­νές και πρώ­τες απο­γευ­μα­τι­νές ώρες ενδέ­χε­ται να είναι τοπι­κά έντο­να και να συνο­δευ­τούν από χαλα­ζό­πτω­ση. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 17 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται βρο­χές κατά περιό­δους, φαι­νό­με­να που τις βρα­δι­νές ώρες θα απο­κτή­σουν συνε­χή και έντο­νο χαρα­κτή­ρα και θα συνο­δευ­τούν από καται­γί­δες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 14 έως 19 βαθμούς.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο