Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Για έντο­νη αστά­θεια στην κεντρι­κή και τη βόρεια Ελλά­δα, κυρί­ως τις μεση­με­ρια­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, το επό­με­νο τρι­ή­με­ρο, με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών και κατά τόπους από χαλα­ζο­πτώ­σεις, προει­δο­ποιεί η Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία (ΕΜΥ) , με έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης του και­ρού που εξέ­δω­σε πριν λίγο.

Σύμ­φω­να με την ΕΜΥ τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να θα κορυ­φω­θούν την Κυρια­κή (14–8‑2022), ενώ τη Δευ­τέ­ρα (Δεκα­πε­νταύ­γου­στος) ο και­ρός προ­βλέ­πε­ται βελτιωμένος.

Πιο ανα­λυ­τι­κά η ΕΜΥ προβλέπει:

Αύριο Παρα­σκευή (12–8‑2022) κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται από νωρίς στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία και από μεσημ­βρι­νές ώρες στη δυτι­κή Μακε­δο­νία, την Ήπει­ρο, τη Θεσ­σα­λία και τη δυτι­κή και την κεντρι­κή Στε­ρεά (κυρί­ως στην Αιτω­λο­α­καρ­να­νία και την Ευρυ­τα­νία). Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάβ­βα­το (13–8‑2022) κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στη Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία και το Ιόνιο. Τα έντο­να φαι­νό­με­να στη Μακε­δο­νία θα συνε­χι­στούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυρια­κή (14–8‑2022), ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στη Θεσ­σα­λία, την κεντρι­κή και την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη, τις Σπο­ρά­δες, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αττι­κής), την Εύβοια και το βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευ­τέ­ρα τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στη βορειο­α­να­το­λι­κή Ελλά­δα (τη Θρά­κη και το βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπό­λοι­πες περιο­χές ο και­ρός θα βελτιωθεί.

 

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο