Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έλα ρε ακάλυπτε…: Ο γυρολόγος των κομμάτων Αντώνης Καφετζόπουλος κατά της Ν. Μποφίλιου

Την πρό­σφα­τη δήλω­ση της Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου, η οποία πρό­κει­ται να τρα­γου­δή­σει σε αντι­πο­λε­μι­κή συγκέ­ντρω­ση, σχο­λί­α­σε στο Facebook ο ηθο­ποιός Αντώ­νης Καφετζόπουλος.

Ποια ήταν η δήλω­ση της Νατάσ­σας; Την παραθέτουμε:

«Καλέ­στη­κα σε μία αντι­πο­λε­μι­κή συναυ­λία από Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους. Να πω 2 αντι­πο­λε­μι­κά τρα­γού­δια. Είπα ναι. Όπως λέω τόσα χρό­νια σε δρά­σεις σαν αυτή. Η θέση μου είναι ολι­στι­κή ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Για μένα αυτό είναι το αίτη­μα. Κατα­δι­κά­ζω την άθλια εισβο­λή του Πού­τιν στην Ουκρα­νία. Είμαι με τους Λαούς και τους πρό­σφυ­γες που άλλη μια φορά στην ιστο­ρία πλη­ρώ­νουν το τίμη­μα για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ισχυρών.Είμαι με την αλλη­λεγ­γύη. Δεν επι­θυ­μώ καμία εμπλο­κή της χώρας μας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο που δια­δρα­μα­τί­ζε­ται μπρο­στά στα μάτια μας. Μου είναι αδύ­να­το να στρέ­ψω το βλέμ­μα από την τερά­στια ανθρω­πι­στι­κή κρί­ση και θα είμαι στη θέση που πρέ­πει με όποιο τρό­πο μπο­ρώ. Στην επί­ση­μη γραμ­μή που στοι­χειο­θε­τεί­ται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στη δια­στρέ­βλω­ση των θέσε­ων, της αλή­θειας μου και στη δημιουρ­γία μιας προ­πα­γάν­δας που εξυ­πη­ρε­τεί τον μακαρ­θι­σμό φυλ­λά­δων και προ­σώ­πων, γυρ­νώ την πλά­τη. Πορεύ­ο­μαι με τα ιδα­νι­κά μου. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠO».

Τι ενό­χλη­σε τον Αντ. Καφε­τζό­που­λο; Μάλ­λον ότι η Μπο­φί­λιου τάσ­σε­ται συνο­λι­κά κατά του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, είτε αυτόν τον διε­ξά­γουν οι «συνή­θεις ύπο­πτοι» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, είτε η Ρωσία. Βλέ­πε­τε, κάτι τέτοιοι — επι­λε­κτι­κά ευαί­σθη­τοι — τύποι, όπως ο Καφε­τζό­που­λος, η Αθ. Νέγκα, ο Μ. Βου­λα­ρί­νος και άλλα κυβερ­νη­τι­κά παπα­γα­λά­κια, ενο­χλού­νται όταν κάποιος υπεν­θυ­μί­ζει τα εγκλή­μα­τα του ΝΑΤΟ και δηλώ­νει την αλλη­λεγ­γύη του στους λαούς.

Βγή­κε λοι­πόν ο ακά­λυ­πτος και έγραψε:

«Άκου­γα «η καρ­διά πονά­ει πάντα όταν ψηλώ­νει» [με νεύ­ρα ομο­λο­γώ, τόσο απο την σχε­δόν απάν­θρω­πη επα­νά­λη­ψη όσο και για­τί δεν είμαι φιλος του ακα­τά­σχε­του vibrato στην τέχνη]. Τώρα όμως κατά­λα­βα για­τί το τρα­γου­δού­σε με τέτοιο επί­μο­νο πάθος η Νατα­σα: ήταν προ­φη­τι­κό. Ανα­φε­ρό­ταν στην καρ­διά του #ουκρανου_ηρωα που αντι­στέ­κε­ται στον νεο­να­ζί του Κρεμ­λί­νου. Τι; Οχι; Η Μπο­φί­λιου τελι­κα θα τρα­γου­δή­σει υπέρ των λαών γενι­κώς; Κατα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσί­ας, με αυτη την αχταρ­μά σει­ρά; Έλα ρε κοπελιά».

Θυμί­ζου­με ότι ο κ. Καφε­τζό­που­λος έχει υπάρ­ξει ταλα­ντού­χος γυρο­λό­γος πολι­τι­κών κομ­μά­των, ξεκι­νώ­ντας από τους Οικο­λό­γους και φτά­ντο­ντας στο Ποτά­μι με ενδιά­με­σες στά­σεις. Σε καμία περί­πτω­ση βέβαια δεν φτά­νει το ρεκόρ του μεγα­λύ­τε­ρου πολι­τι­κού γυρο­λό­γου όλων των επο­χών, του Γρη­γό­ρη Ψαριανού.

Μετα απ’ το σχό­λιο του ηθο­ποιού όμως, δεν μπο­ρού­με παρά να θέσου­με το ερώτημα:

Ο Αντ. Καφε­τζό­που­λος έχει στη­ρί­ξει κατά και­ρούς μια σει­ρά κόμ­μα­τα. Οικο­λό­γοι, Δρά­ση, ΠΑΣΟΚ, Ποτά­μι… Με αυτήν την αχταρ­μά σει­ρά ή αλλιώς; Έλα ρε ακάλυπτε!

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο