Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έλεγχο στα οικονομικά της “Κιβωτού του Κόσμου”, του Αντώνιου της παπαδιάς και 9 προσώπων, διέταξε η εισαγγελέας

Γενι­κευ­μέ­νο πλή­ρη και σε βάθος έλεγ­χο στα οικο­νο­μι­κά του ΜΚΟ “Κιβω­τός του Κόσμου”, του πατέ­ρα Αντώ­νιου και της συζύ­γου του αλλά και άλλων εννέα προ­σώ­πων παρήγ­γει­λε στην οικο­νο­μι­κή αστυ­νο­μία ο εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών, Ιωάν­νης Σέβης.

Ο κ. Σέβης, που έχει χρε­ω­θεί τη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­ζε­ται για τα οικο­νο­μι­κά πεπραγ­μέ­να της “Κιβω­τού”, στην παραγ­γε­λία του για διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης, ζητά, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, να διε­ρευ­νη­θεί η ενδε­χό­με­νη διά­πρα­ξη τεσ­σά­ρων σοβα­ρών οικο­νο­μι­κών αδι­κη­μά­των κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού που αφο­ρούν υπε­ξαί­ρε­ση, απι­στία φορο­δια­φυ­γή και ξέπλυ­μα μαύ­ρου χρήματος.

Για τα αδι­κή­μα­τα της υπε­ξαί­ρε­σης και της απι­στί­ας, απαι­τεί­ται έγκλη­ση από τη νέα διοί­κη­ση της “Κιβω­τού”, καθώς σε περί­πτω­ση διά­πρα­ξης τους, είναι το νομι­κό πρό­σω­πο που έχει υπο­στεί ζημιά. Σύμ­φω­να ωστό­σο με όλες τις εκτι­μή­σεις η νέα Διοί­κη­ση θα προ­χω­ρή­σει στις απαι­τού­με­νες ενέρ­γειες όταν θα έχει ολο­κλη­ρω­θεί ο δια­χει­ρι­στι­κός έλεγ­χος που διε­νερ­γεί­ται ήδη με εντο­λή της, αμέ­σως μετά την ανά­λη­ψη των καθη­κό­ντων της. Σε κάθε περί­πτω­ση η Εισαγ­γε­λία φαί­νε­ται να κρί­νει πως σε αυτήν τη φάση δύνα­ται να αρχί­σει από τώρα την έρευ­να της και για τα συγκε­κρι­μέ­να αδικήματα.

Με την εισαγ­γε­λι­κή παραγ­γε­λία, η Οικο­νο­μι­κή Αστυ­νο­μία καλεί­ται να διε­νερ­γή­σει εκτε­τα­μέ­νο φορο­λο­γι­κό και δια­χει­ρι­στι­κό έλεγ­χο στην “Κιβω­τό” για την τελευ­ταία πεντα­ε­τία και να προ­βεί άμε­σα στην γνω­στο­ποί­η­ση των στοι­χεί­ων του πορί­σμα­τος που θα συντά­ξει ως προς τα δια­χει­ρι­στι­κά ζητή­μα­τα της “Κιβω­τού”.

Παράλ­λη­λα, καλεί­ται να ελέγ­ξει αν έχουν δοθεί στον ΜΚΟ, επι­χο­ρη­γή­σεις οποιασ­δή­πο­τε μορ­φής από κρα­τι­κούς ή ευρω­παϊ­κούς πόρους.

Με την εντο­λή του κ. Σέβη επί­σης ζητεί­ται από την Οικο­νο­μι­κή Αστυ­νο­μία να προ­χω­ρή­σει άμε­σα σε άνοιγ­μα λογα­ρια­σμών τόσο της “Κιβω­τού”, όσο και συνο­λι­κά 11 φυσι­κών προ­σώ­πων, μετα­ξύ των οποί­ων ο ιερέ­ας και η πρε­σβυ­τέ­ρα, στε­νά συγ­γε­νι­κά τους πρό­σω­πα και μέλη που έχουν εναλ­λα­χθεί το επί­μα­χο διά­στη­μα στην Διοί­κη­ση του ΜΚΟ. Ο Εισαγ­γε­λέ­ας τονί­ζει πως στην άρση του τρα­πε­ζι­κού απορ­ρή­του οι αρμό­διοι της Οικο­νο­μι­κής Αστυ­νο­μί­ας θα πρέ­πει να συμπε­ρι­λά­βουν, κάρ­τες ‚μετο­χές και οποιο­δή­πο­τε χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό προ­ϊ­όν εντο­πι­στεί στην κατο­χή των υπό έρευ­να προσώπων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο