Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες από τους κομμουνιστές δημάρχους

Τη βαθιά θλί­ψη τους στις οικο­γέ­νειες των νεκρών εκφρά­ζουν οι Δημο­τι­κές Αρχές της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι, που έχουν ανα­λά­βει πρω­το­βου­λί­ες για τη στή­ρι­ξη των τραυ­μα­τιών και πυρο­πα­θών. Οι συγκε­κρι­μέ­νοι Δήμοι, καλούν τους δημό­τες τους να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους, συγκε­ντρώ­νο­ντας είδη πρώ­της ανά­γκης. Ήδη η αντα­πό­κρι­ση του κόσμου είναι μεγάλη.

Δήμος Πάτρας

Ο Δήμος Πάτρας καλεί τους δημό­τες να συγκε­ντρώ­σουν είδη πρώ­της ανά­γκης και βοή­θειας, ως ελά­χι­στη έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στους πυρό­πλη­κτους της Δυτι­κής και Ανα­το­λι­κής Αττικής.

Τα είδη θα συγκε­ντρώ­νο­νται στην οδό Κοραή 5 (απέ­να­ντι από τον Ι.Ν. του Αγί­ου Ανδρέα — Τρά­πε­ζα Τρο­φί­μων Κοι­νω­νι­κού Οργα­νι­σμού Δήμου), καθη­με­ρι­νά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δήμος Καισαριανής

Ο Δήμος Και­σα­ρια­νής εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια και τη βαθιά του θλί­ψη, επι­ση­μαί­νο­ντας πως τώρα χρειά­ζε­ται ο λαός της Και­σα­ρια­νής να δεί­ξει έμπρα­κτα την αλλη­λεγ­γύη του.

Τα είδη θα συγκε­ντρώ­νο­νται στο Δημαρ­χείο Και­σα­ρια­νής από την Κοι­νω­νι­κή Υπη­ρε­σία (1ος όρο­φος), καθη­με­ρι­νά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δήμος Χαϊδαρίου

Η Δημο­τι­κή Αρχή Χαϊ­δα­ρί­ου καλεί τους Χαϊ­δα­ριώ­τες άμε­σα να συν­δρά­μουν τους πυρό­πλη­κτους με είδη πρώ­της ανά­γκης, μέσω της Κοι­νω­νι­κής Υπη­ρε­σί­ας του Δήμου. Τα είδη θα συγκεντρώνονται:

Στο Δημαρ­χείο του Χαϊ­δα­ρί­ου από την Κοι­νω­νι­κή Υπη­ρε­σία, καθη­με­ρι­νά από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στην είσο­δο, στο φύλα­κα του Δημαρχείου.

Στο ΚΑΠΗ του Δάσους από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ήδη πραγ­μα­το­ποιεί­ται αιμο­δο­σία στο «Αττι­κό» Νοσο­κο­μείο (τμή­μα Αιμο­δο­σί­ας) από τις 9 μ.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δήμος Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρού­πο­λης καλεί τους Πετρο­που­λιώ­τες να στα­θούν δίπλα στους κατοί­κους των πλη­γέ­ντων περιο­χών και να αντα­πο­κρι­θούν στο κάλε­σμα της Κοι­νω­νι­κής Υπη­ρε­σί­ας του Δήμου για τη συγκέ­ντρω­ση ειδών πρώ­της ανά­γκης. Επί­σης καλεί τους μαζι­κούς φορείς και τους συλ­λό­γους της πόλης να αντα­πο­κρι­θούν στο κάλε­σμα και να προ­χω­ρή­σουν σε άμε­ση ενη­μέ­ρω­ση των μελών τους.

Η συγκέ­ντρω­ση των ειδών γίνε­ται στο δημο­τι­κό κτί­ριο, στην οδό 25ης Μαρ­τί­ου 164 (δίπλα στο θερι­νό κινη­μα­το­γρά­φο) μέχρι και την Πέμ­πτη 26 Ιού­λη και ώρες 8 π.μ. με 3 μ.μ. και 6 μ.μ. με 9 μ.μ. Τα είδη θα παρα­δο­θούν την Παρα­σκευή 27 Ιούλη.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

Ήδη η αντα­πό­κρι­ση του κόσμου στο κάλε­σμα των κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων είναι συγκινητική.

Στο Χαϊ­δά­ρι, όπως ενη­με­ρώ­νει ο Δήμος, εκα­το­ντά­δες είναι οι οικο­γέ­νειες με τα μικρά τους παι­διά, που φέρ­νουν συνε­χώς πράγ­μα­τα, παρα­δί­δο­ντας παράλ­λη­λα μαθή­μα­τα ανθρω­πιάς και αλλη­λεγ­γύ­ης. Επί­σης, παρα­δί­δουν προ­ϊ­ό­ντα πολ­λοί νέοι αλλά και μεγα­λύ­τε­ροι σε ηλι­κία που κατα­φτά­νουν στο Δημαρχείο.

Μία ιδιαί­τε­ρη στιγ­μή ήταν η προ­σφο­ρά ειδών από μια παρέα παι­διών, μαθη­τών Γυμνα­σί­ου του Χαι­δα­ρί­ου, οι οποί­οι αγό­ρα­σαν από το χαρ­τζι­λί­κι τους όσα περισ­σό­τε­ρα πράγ­μα­τα μπο­ρού­σαν και τα παρέ­δω­σαν στην Κοι­νω­νι­κή Υπη­ρε­σία του Δήμου. Άλλη τέτοια στιγ­μή, ήταν η συγκι­νη­τι­κή προ­σφο­ρά ενός ανέρ­γου που παρέ­δω­σε μια τσά­ντα πράγ­μα­τα, κυριο­λε­κτι­κά από το υστέ­ρη­μά του!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο