Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας βαστάζος του κεφαλαίου παραδίδει ”υψηλού επιπέδου” μαθήματα πολιτικής!

“Είσαι άνερ­γος; Εσύ φταις! Και φταις διπλά, για­τί, όπως λέει και ο Κυρα­νά­κης, ”δεν ψάχνεις όσο πρέ­πει και όπως πρέ­πει για να βρεις δουλειά”!

Αρρώ­στη­σες; Εσύ φταις! Που δεν πήρες τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­φύ­λα­ξης! Ατο­μι­κή σου ευθύ­νη, λοι­πόν, να θεραπευτείς!

Έχεις παι­διά; Δικό σου πρό­βλη­μα να τα μεγα­λώ­σεις, να τα σπου­δά­σεις, να τ’ απο­κα­τα­στή­σεις! Ποια ”κρα­τι­κή μέρι­μνα”, με το κρά­τος τα έκα­νες τα παι­διά σου!

Το πώς θα επι­βιώ­σεις και τι θα κάνεις στη ζωή σου είναι ευθύ­νη δική σου και μόνο δική σου! Για­τί, μην το ξεχνάς, ζεις στο πιο ελεύ­θε­ρο και δημο­κρα­τι­κό σύστη­μα που υπήρ­ξε ποτέ στη γη! Εδώ μπο­ρείς ‑αν είσαι ικα­νός- να πραγ­μα­το­ποι­ή­σεις όλα σου τα όνει­ρα: Να γίνεις βιο­μή­χα­νος, εφο­πλι­στής, κι ό,τι άλλο επι­θυ­μεί η ψυχή σου!… Ακό­μα και πλανητάρχης!

Τι είπες; ”Ο καπι­τα­λι­σμός είναι ένα απάν­θρω­πο σύστη­μα εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο”; Ρε, μπας και είσαι κομ­μου­νι­στής; Να πας στην Κού­βα, ρε, να ζήσεις! Άκου τι λέει ο άνθρω­πος! Πού την είδες, ρε, την ”εκμε­τάλ­λευ­ση και τη βαρ­βα­ρό­τη­τα”; Άλλα­ξε πλευ­ρό, καη­μέ­νε­εε! Πιά­στη­κες να κοι­μά­σαι αριστερά!

Τι κακό κι αυτό, γέμι­σε ο τόπος κομμούνια!!!”

(1/9/2020)

Δημή­τρης Βαλαής
Δάσκα­λος – Νάουσα

ΥΓ: Το παρα­πά­νω παρα­λή­ρη­μα είναι προ­ϊ­όν μυθο­πλα­σί­ας (ή μήπως όχι)!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο