Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας νεκρός από τη φωτιά σε μονάδα Covid του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Ένας νεκρός από τη φωτιά σε μονά­δα Covid tου Παπα­νι­κο­λά­ου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες υπάρ­χουν δύο εγκαυ­μα­τί­ες ασθε­νείς, εγκλω­βι­σμέ­νοι διοι­κη­τι­κοί υπάλ­λη­λοι. Δύο ασθε­νείς σε λήθαρ­γο για­τί έπε­σαν τα συστή­μα­τα μηχα­νι­κής υποστήριξης

Η φωτιά ξέσπα­σε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, στο σημείο έσπευ­σαν και επι­χει­ρούν 30 πυρο­σβέ­στες με 11 οχήματα.

Η φωτιά, σύμ­φω­να με τα πρώ­τα στοι­χεία, εκδη­λώ­θη­κε σε θάλα­μο στην κλι­νι­κή COVID, στον 2ο όρο­φο του κτι­ρί­ου, στον οποίο ‑σύμ­φω­να με τον διοι­κη­τή του νοσο­κο­μεί­ου- νοση­λεύ­ο­νται 20 περί­που ασθενείς.

Όπως ανέ­φε­ρε ο Δια­μα­ντής Χλω­ρός «ο κίν­δυ­νος δεν έχει απο­φευ­χθεί πλήρως».

«Νοση­λεύ­ο­νται περί­που 20 ασθε­νείς. Προ­σπά­θη­σα να βγω στον διά­δρο­μο, υπήρ­χαν πυκνοί καπνοί, έμπαι­ναν στο γρα­φείο μου. Το κτί­ριο είναι παλιό, έχει μεί­νει από το 1980 χωρίς καμία βελ­τί­ω­ση. Ένας άρρω­στος μάλ­λον έβα­λε τη φωτιά που γρή­γο­ρα επε­κτά­θη­κε. Για­τροί και νοση­λευ­τές απο­κλεί­στη­καν στα γρα­φεία τους και άρρω­στοι στους θαλά­μους. Κανείς δεν μπο­ρεί να τους δώσει βοή­θεια. Άλλοι είναι στην αυλή με οξυ­γό­νο», είπε νωρί­τε­ρα στο Open.

Πυρο­σβέ­στες εκκε­νώ­νουν αυτή την ώρα την κλι­νι­κή απο­μα­κρύ­νο­ντας τους νοση­λευό­με­νους ασθενείς,

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο