Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ένας χρόνος σε έναν δημοκρατικό κόσμο μέσα από τα μάτια των εικαστικών τεχνών», έκθεση σκίτσου από την πρεσβεία της Βενεζουέλας

Η Πρε­σβεία της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενε­ζου­έ­λας έχει την τιμή να σας ενη­με­ρώ­σει για τα εγκαί­νια της Έκθε­σης «Ένας χρό­νος σε έναν δημο­κρα­τι­κό κόσμο μέσα από τα μάτια των εικα­στι­κών τεχνών», που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμ­βρί­ου στο Ζάπ­πειο Μέγα­ρο, στο πλαί­σιο του Athens Democracy Forum με ωρά­ριο 10:00 π.μ. με 8:00 μ.μ. (στις 14–16 Σεπτεμ­βρί­ου) και 10:00 π.μ. με 5:00 μ.μ. (στις 17 Σεπτεμβρίου).

Σε αυτή την εκδή­λω­ση, ο ανα­γνω­ρι­σμέ­νος σκι­τσο­γρά­φος, σχε­δια­στής και συγ­γρα­φέ­ας από τη Βενε­ζου­έ­λα, Ομάρ Κρους, συμ­με­τέ­χει με ένα σκί­τσο που ανα­φέ­ρε­ται στην ελευ­θε­ρία της έκφρα­σης στη Βενε­ζου­έ­λας, την οποία δια­στρε­βλώ­νει έντο­να το παγκό­σμιο σύστη­μα ενη­μέ­ρω­σης τα τελευ­ταία χρόνια.

Ο Ομάρ Κρους είναι διευ­θυ­ντής του χιου­μο­ρι­στι­κού έντυ­που «El Coyote», δημιουρ­γός του κόμικς «El Patriota» και συγ­γρα­φέ­ας του «El Ranchito» και του «Palabras Cruzadas», μετα­ξύ άλλων δημο­σιευ­μά­των. Επί­σης, αυτός ο καλ­λι­τέ­χνης έχει τιμη­θεί μαζί με άλλες δια­κρί­σεις με το Δημο­τι­κό Βρα­βείο Δημο­σιο­γρα­φί­ας Δήμου Λιμπερ­τα­δόρ (1998), το Δημο­τι­κό Βρα­βείο Δημο­σιο­γρα­φί­ας Δήμου Τσα­κάο (1998) και το Εθνι­κό Βρα­βείο Δημο­σιο­γρα­φί­ας το 2005 και το 2010.

Στην έκθε­ση «Ένας χρό­νος σε έναν δημο­κρα­τι­κό κόσμο μέσα από τα μάτια των εικα­στι­κών τεχνών» θα συμ­με­τά­σχουν 40 σκι­τσο­γρά­φοι από όλο τον κόσμο με μία συλ­λο­γή έργων διά­φο­ρων δημιουρ­γών από την Ελλά­δα, τη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή, την Ισπα­νία και την Πορ­το­γα­λία. Επι­πλέ­ον, θα γίνει ένα ειδι­κό αφιέ­ρω­μα στη “Mafalda” του Αργε­ντι­νού γελοιο­γρά­φου Joaquín Salvador Lavado “Quino”.

Είσο­δος ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο