Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένα από τα πολλά τα αμαρτήματα της «ρημάδας» της κρατικής ευθύνης: Απίστευτη ουρά στον Ευαγγελισμό

Η φωτο­γρα­φία σημε­ρι­νή, λίγο πριν ξεκι­νή­σει η γενι­κή εφη­με­ρία του «Ευαγ­γε­λι­σμού», στις 14.30. Στην ουρά που κοντεύ­ει να φτά­σει στη στά­ση του Μετρό δεκά­δες πολί­τες , οι οποί­οι έχουν παρα­πεμ­φθεί από τον ΕΟΔΥ τα ΤΕΠ για να κάνουν το τεστ κορο­νοϊ­ού, χωρίς να προ­βλε­φτούν οι υπο­δο­μές όπου θα γίνο­νται μόνο τεστ και πολύ περισ­σό­τε­ρο ούτε κου­βέ­ντα για επί­τα­ξη εργα­στη­ρί­ων τα οποία θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν κι αυτά σε μια δια­δι­κα­σία μαζι­κών τεστ.

euaggelismosΑντί να σημά­νει συνα­γερ­μός για την ανά­πτυ­ξη Π.Φ.Υ. με Δομές Υγεί­ας εξο­πλι­σμέ­νες και στε­λε­χω­μέ­νες για μαζι­κά test, υπάρ­χει μόνο έκθε­ση ιδε­ών από την κυβέρ­νη­ση και ενί­σχυ­ση ιδιω­τι­κών εργα­στη­ρί­ων όπου κατα­φεύ­γουν απελ­πι­σμέ­νοι πολί­τες (Εν μέσω παγκό­σμιας παν­δη­μί­ας οι ιδιώ­τες θησαυ­ρί­ζουν — το τεστ για Covid-19 κοστί­ζει περί­που 140–150 ευρώ!)

Όπως καταγ­γέλ­λουν οι εργα­ζό­με­νοι στον Ευαγ­γε­λι­σμό, απ’ όπου και η φωτό «χορη­γού­νται μόνο 40–50 αντι­δρα­στή­ρια για RAPID test, μόνο στη γενι­κή εφη­με­ρία όταν οι έχο­ντες ανά­γκη test είναι κατά μέσον όρο 80–100. Στον πανι­κό της γενι­κής εφη­με­ρί­ας, χρειά­ζε­ται ταχεία διά­γνω­ση λόγω υψη­λής πιθα­νό­τη­τας μετά­δο­σης, λόγω συνω­στι­σμού. Ο μορια­κός έλεγ­χος δίνει απο­τέ­λε­σμα συνή­θως την επό­με­νη μέρα. Δεν μας πεί­θει η δικαιο­λο­γία, ότι υπάρ­χει παγκό­σμια έλλει­ψη των γρή­γο­ρων test. Η ανά­γκη για μαζι­κά test σε όλους τους υγειο­νο­μι­κούς, στις πύλες εισό­δου στη χώρα και στις ευπα­θείς ομά­δες είναι πολύ μεγά­λη. ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ΕΠΙΤΑΞΗ αλυ­σί­δων δια­γνω­στι­κών εργα­στη­ρί­ων. Οι χαμη­λά αμει­βό­με­νοι μισθω­τοί υγειο­νο­μι­κοί να συνε­χί­σουν να εργά­ζο­νται σ΄αυτά τα κέντρα, με όρους δημοσίου».

Είναι τόσα πολ­λά τα αμαρ­τή­μα­τα της «ρημά­δας» της κρα­τι­κής ευθύ­νης που δεν καλύ­πτο­νται με τη συστη­μα­τι­κή ενο­χο­ποί­η­ση των πολι­τών που επιχειρεί.

ΤΟ ΕΣΥ … ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο