Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένα βήμα πριν την κορυφή ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ενα βήμα πριν την κορυ­φή του κόσμου είναι ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς, καθώς σήμε­ρα νίκη­σε τον «βασι­λιά», Ρότζερ Φέντε­ρερ, στον ημι­τε­λι­κό του ATP Finals στο Λον­δί­νο με 2–0 σετ (6–3 και 6–4) και αύριο θα διεκ­δι­κή­σει την πρω­τιά στον τελι­κό της κορυ­φαί­ας διορ­γά­νω­σης, αντι­με­τω­πί­ζο­ντας τον κάτο­χο του τίτλου, Γερ­μα­νό, Αλε­ξά­ντερ Ζβέ­ρεφ, ή τον Αυστρια­κό, Ντό­μι­νικ Τιμ.

Να σημειω­θεί πως ο 21χρονος σού­περ σταρ, ο πρώ­τος Ελλη­νας που συμ­με­τέ­χει σε ATP Finals, μπο­ρεί να μην έχει κερ­δί­σει ακό­μη τρό­παιο σε Grand Slam τουρ­νουά, αλλά θα διεκ­δι­κή­σει το τρό­παιο στη «μάχη» των κορυ­φαί­ων του αθλή­μα­τος, δεί­χνο­ντας με τη σημε­ρι­νή του από­δο­ση πως είναι το νέο μεγά­λο όνο­μα στο παγκό­σμιο τένις ανδρών.

Ούτε ο έξι φορές πρω­τα­θλη­τής, Φέντε­ρερ, κατά­φε­ρε να στα­θεί εμπό­διο στην πορεία του Τσι­τσι­πά στο πρώ­το του ATP Finals! Με νέα μεγα­λειώ­δη εμφά­νι­ση, μετά τις νίκες επί των Ντα­νί­ιλ Μεντ­βέ­ντεφ και Αλε­ξά­ντερ Σβέ­ρεφ, κέρ­δι­σε και τον 38χρονο Ελβε­τό, μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώ­να, και προ­κρί­θη­κε στο μεγά­λο τελι­κό του Λον­δί­νου, έχο­ντας μόνο μια ήττα, στο ματς με τον Ράφα Ναδάλ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο