Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένοχοι και στο Εφετείο η χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη και οι φασίστες παλικαράδες της για το μαχαίρωμα μετανάστη

Ποι­νή φυλά­κι­σης δύο ετών με ανα­στο­λή επέ­βα­λε το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο στην πρώ­ην υπο­ψή­φια της Χρυ­σής Αυγής, Θέμι­δα Σκορ­δέ­λη, και σε δύο συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νους της, για την επί­θε­ση, μαζί με άλλους χρυ­σαυ­γί­τες, σε βάρος Αφγα­νού υπη­κό­ου τον Σεπτέμ­βριο του 2011 στον ‘Αγιο Παντελεήμονα .

Το δευ­τε­ρο­βάθ­μιο δικα­στή­ριο κήρυ­ξε ένο­χη την κα Σκορ­δέ­λη για ηθι­κή αυτουρ­γία σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, κατη­γο­ρί­ες για τις οποί­ες σε πρώ­το βαθ­μό είχε κατα­δι­κα­στεί σε φυλά­κι­ση 3 ετών.

Οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί της, Ιωάν­νης Λου­κια­νός και Γεώρ­γιος Μαρ­κου­λά­κης, κατα­δι­κά­στη­καν σε φυλά­κι­ση 3 ετών με ανα­στο­λή, ως φυσι­κοί αυτουρ­γοί της επί­θε­σης με μαχαί­ρι σε βάρος του Αφγανού.

Στο δικα­στή­ριο από όπου απου­σί­α­ζαν οι τρεις κατη­γο­ρού­με­νοι, κατέ­θε­σε ο πολι­τι­κώς ενά­γων αλλο­δα­πός, ο οποί­ος περιέ­γρα­ψε όσα συνέ­βη­σαν το επί­μα­χο βρά­δυ, όταν αυτός και δύο φίλοι του δέχθη­καν επί­θε­ση από μία ομά­δα περί­που 15 ατό­μων, ανά­με­σα στους οποί­ους ήταν «και μία γυναί­κα». Όπως ανέ­φε­ρε ο μάρ­τυ­ρας, όταν ξεκί­νη­σε την επί­θε­ση το τάγ­μα εφό­δου με πρό­σταγ­μα της γυναί­κας, οι δύο φίλοι του κατά­φε­ραν να μπουν στο σπί­τι τους και κρυ­φτούν . Όμως ο ίδιος δεν πρό­λα­βε, και καθώς άργη­σε να κλεί­σει η πόρ­τα της πολυ­κα­τοι­κί­ας «μπή­καν μέσα τρεις ή τέσ­σε­ρις και άρχι­σαν να με χτυ­πούν πολύ άσχη­μα. Με μαχαί­ρω­σαν, και το μαχαί­ρι χτύ­πη­σε πολύ κοντά στην καρδιά».

Στην κατα­δι­κα­στι­κή πρό­τα­ση που υπέ­βα­λε ο εισαγ­γε­λέ­ας τόνι­σε πως οι κατη­γο­ρού­με­νοι επε­δί­ω­ξαν με το μαχαί­ρι «να πλή­ξουν καί­ρια το σώμα του παθόντος».

Το δικα­στή­ριο δεν ανα­γνώ­ρι­σε ελα­φρυ­ντι­κό σε κανέ­ναν από τους καταδικασθέντες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο