Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για απειλές Ρουβίκωνα: Μέθοδοι φασιστικού τύπου

Την έντο­νη αντί­δρα­ση της Ένω­σης Δικα­στών και Εισαγ­γε­λέ­ων προ­κά­λε­σε η δια­δι­κτυα­κή ανάρ­τη­ση από την πλευ­ρά του Ρου­βί­κω­να που ερμη­νεύ­τη­κε ως απει­λή κατά των δικα­στών που πρό­κει­ται να λάβουν από­φα­ση σχε­τι­κά με το αίτη­μα Κου­φο­ντί­να για νέα άδεια.

«Η απει­λή της ζωής δικα­στι­κών λει­τουρ­γών, που καλού­νται να λάβουν μια από­φα­ση, όχι μόνο είναι απο­κρου­στέα και εγκλη­μα­τι­κή πρά­ξη, αλλά δυσφη­μεί και πλήτ­τει ανυ­πο­λό­γι­στα τους έντι­μους κοι­νω­νι­κούς αγώ­νες που δόθη­καν και δίνο­νται καθη­με­ρι­νά σε όλα τα επί­πε­δα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαί­σια της Δημο­κρα­τί­ας» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η Ένω­ση Δικα­στών και Εισαγ­γε­λέ­ων, με αφορ­μή την ανάρ­τη­ση στο facebook ηγε­τι­κού στε­λέ­χους του Ρουβίκωνα.

«Ανα­γνω­ρί­ζου­με τόσο το συνταγ­μα­τι­κό δικαί­ω­μα στην ελεύ­θε­ρη έκφρα­ση των ιδε­ών όσο και την κοι­νω­νι­κή ανά­γκη της νόμι­μης δια­μαρ­τυ­ρί­ας σε κάθε μορ­φή εξου­σί­ας, φυσι­κά και της δικα­στι­κής» υπο­γραμ­μί­ζε­ται στην ανα­κοί­νω­ση στην οποία προ­στί­θε­ται: «Στη Δημο­κρα­τία υπάρ­χουν όρια για να μπο­ρεί αυτή να λει­τουρ­γεί ως ιδα­νι­κό πολί­τευ­μα για όλους και όχι για λίγους. Για πολύ και­ρό τώρα, η Ένω­σή μας έδει­ξε αρκε­τά δείγ­μα­τα ανε­κτι­κό­τη­τας και κατα­νό­η­σης σε κάθε μορ­φή δια­μαρ­τυ­ρί­ας ατό­μων και συλ­λο­γι­κο­τή­των που έγι­ναν ακό­μα και μέσα σε δικα­στή­ρια της χώρας».

Η Ένω­ση Δικα­στών και Εισαγ­γε­λέ­ων τονί­ζει, ακό­μα, ότι «η απει­λή χρή­σης βίας προ­κει­μέ­νου να καμ­φθεί η ελεύ­θε­ρη βού­λη­ση των ατό­μων συνι­στά κλα­σι­κή φασι­στι­κή μέθο­δο. Είναι ωστό­σο ατε­λέ­σφο­ρη για­τί δικα­στι­κοί και εισαγ­γε­λι­κοί λει­τουρ­γοί απέ­δει­ξαν στην πρά­ξη ότι δεν κάνουν εκπτώ­σεις στη συνεί­δη­σή τους».

Και κατα­λή­γει: «Καθή­κον της Πολι­τεί­ας είναι να περι­φρου­ρή­σει τους λει­τουρ­γούς της, να δια­σφα­λί­σει τις συν­θή­κες εκεί­νες που επι­τρέ­πουν την ανε­πη­ρέ­α­στη άσκη­ση του δικαιο­δο­τι­κού τους έργου και να κατα­δι­κά­σει απε­ρί­φρα­στα τέτοιες απει­λές που συνι­στούν πρό­κλη­ση για τη Δημοκρατία».

Σχε­τι­κά με την χορή­γη­ση άδειας στο Δ.Κουφοντίνα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο