Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας: «Εγκληματική» η στάση της κυβέρνησης Τζόνσον απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού

Για «εγκλη­μα­τι­κή απο­τυ­χία» της συντη­ρη­τι­κής κυβέρ­νη­σης Τζόν­σον να προ­στα­τεύ­σει τους βρε­τα­νούς εργα­ζό­με­νους από την έξαρ­ση του κορο­νοϊ­ού (Covid-19) κάνει λόγο η Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας της Βρε­τα­νί­ας (YCL).

Σε ανα­κοί­νω­ση της, μετα­ξύ άλλων, η βρε­τα­νι­κή Κομ­μου­νι­κή Νεο­λαία ανα­φέ­ρει πως η «Βρε­τα­νία και η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση απο­δεί­χθη­καν ανί­κα­νες και απρό­θυ­μες να λάβουν τα ανα­γκαία μέτρα για την προ­στα­σία των εργα­ζό­με­νων από την έξαρ­ση του ιού, ο οποί­ος κατέ­λα­βε τώρα την Ευρώ­πη. Η απο­τυ­χία αυτή να παρ­θούν μέτρα ελέγ­χου είναι απο­τέ­λε­σμα της επι­θυ­μί­ας (τους) να μην επηρ­ρε­α­στεί η οικο­νο­μι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα και τα ποσο­στά κέρ­δους, κυριο­λε­κτι­κά ρισκά­ρο­ντας τις ζωές εκα­τομ­μυ­ρί­ων. Τώρα ζού­με τις επι­πτώ­σεις και την πιθα­νό­τη­τα μιας γενι­κευ­μέ­νης έξαρ­σης (του ιού) στη Βρετανία».

Η Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας υπο­γραμ­μί­ζει τις στα­θε­ρές και απο­φα­σι­στι­κές προ­σπά­θειες της Κίνας στην αντι­με­τώ­πι­ση του κορο­νοϊ­ού και προ­σθέ­τει: «Η αντα­πό­κρι­ση του Μπό­ρις Τζόν­σον και του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου υπήρ­ξε επι­κίν­δυ­να απρό­σε­χτη. Οι δεξιοί παλιά­τσοι που απο­τε­λούν αυτήν την κυβέρ­νη­ση έχουν επι­δο­θεί σε επι­κίν­δυ­να, αντι­φα­τι­κά και ανάλ­γη­τες δηλώ­σεις σχε­τι­κά με τον ιό […] Και πάλι, το κίνη­τρο τους είναι ξεκά­θα­ρο. Οι αγο­ρές στη Βρε­τα­νία, την Ευρώ­πη και τις ΗΠΑ έχουν υπο­στεί τις μεγα­λύ­τε­ρες απώ­λειες από την οικο­νο­μι­κή κρί­ση του 2008. Οι «Τόρις» (σ.σ. κυβερ­νών Συντη­ρη­τι­κό Κόμ­μα) νοιά­ζο­νται μόνο να προ­στα­τέ­ψουν την κερ­δο­φο­ρία, δια­τη­ρώ­ντας την «κανο­νι­κό­τη­τα» για όσο περισ­σό­τε­ρο διά­στη­μα γίνεται».

yclΣτην ανα­κοί­νω­ση σημειώ­νο­νται οι τρα­γι­κές συνέ­πειες που είχε για το εθνι­κό σύστη­μα υγεί­ας της χώρας (NHS) η λιτό­τη­τα και οι περι­κο­πές που προη­γή­θη­καν επί μια δεκαετία. 

Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία της Βρε­τα­νί­ας ζητά από την κυβέρ­νη­ση να παρ­θούν άμε­σα μια σει­ρά μέτρα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του κλει­σί­μα­τος όλων των παι­δι­κών σταθ­μών, σχο­λεί­ων και πανε­πι­στη­μί­ων, της άμε­σης νομο­θέ­τη­σης μέτρων για πλη­ρω­μέ­νες άδειες προς τους εργα­ζό­με­νους, της έκτα­κτης χρη­μα­το­δό­τη­σης του εθνι­κού συστή­μα­τος υγεί­ας με 15 δις λίρες, την συνερ­γα­σία της Βρε­τα­νί­ας με την Κίνα και άλλες χώρες για την κατα­πο­λέ­μη­ση της παν­δη­μί­ας, κ.α.

«Οι εργα­ζό­με­νοι δε μπο­ρούν να ανε­χτούν αυτήν την εγκλη­μα­τι­κή στά­ση», υπο­γραμ­μί­ζει στην ανα­κοί­νω­ση της η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία και προ­σθέ­τει την ανά­γκη οργά­νω­σης των εργα­ζό­με­νων και του λαού.

Πηγή: idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο