Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έξαλλη» η Εκκλησία από το δηκτικό σχόλιο του Μόσιαλου

Δια­μαρ­τυ­ρί­ες και εκνευ­ρι­σμό στην ιεραρ­χία της Εκκλη­σί­ας προ­κά­λε­σε το δηκτι­κό σχό­λιο του Ηλία Μόσια­λου για τους θεσο­βού­με­νους αρνη­τές του κορο­νοϊ­ού.  Έφτα­σε μάλι­στα η Ιερά Σύνο­δος της Εκκλη­σί­ας στο σημείο να απα­ντή­σει στην «προ­σβλη­τι­κή ανάρ­τη­ση (…) παρα­μο­νή των Χρι­στου­γέν­νων, που χλευά­ζει την θρη­σκευ­τι­κή πίστη εκα­τομ­μυ­ρί­ων ορθο­δό­ξων χρι­στια­νών της χώρας».

«Αν και το πρό­σω­πο του Χρι­στού και της Κυρί­ας Θεο­τό­κου δεν έχουν ανά­γκη οποιασ­δή­πο­τε ανθρώ­πι­νης υπε­ρά­σπι­σης ένα­ντι των ανθρώ­πι­νων ύβρε­ων, οι προ­σβο­λές και επι­θέ­σεις κατά του Χρι­στια­νι­σμού θα συνε­χί­σουν και θα αυξά­νο­νται κατά τον 21ο αιώ­να. Ο φανα­τι­σμός και η έλλει­ψη σεβα­σμού στον άλλον δεν είναι απο­κλει­στι­κό χαρα­κτη­ρι­στι­κό των “θρη­σκειών” ή των “αλλό­θρη­σκων”, αλλά ορι­ζό­ντιο γνώ­ρι­σμα πολ­λών ανθρώ­πων, συντη­ρη­τι­κών και προ­ο­δευ­τι­κών», τονί­ζε­ται σε ανα­κοι­νω­θέν που εξε­δό­θη από το Γρα­φείο Τύπου της Ιεράς Συνό­δου της Εκκλη­σί­ας της Ελλά­δος, με θέμα «Σχε­τι­κά με την προ­σβλη­τι­κή ανάρ­τη­ση του κ. Ηλία Μόσια­λου σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύωσης».

Η αστεία (και εύστο­χη και δηκτι­κή) εικό­να καυ­τη­ριά­ζει τον ανορ­θο­λο­γι­σμό πολ­λών πιστών και τη στά­ση αρκε­τών «πνευ­μα­τι­κών» και κλη­ρι­κών ένα­ντι της παν­δη­μί­ας, των μέτρων προ­στα­σί­ας και της ανά­γκης του εμβο­λια­σμού. Μία στά­ση εγκλη­μα­τι­κή με πολ­λά θύμα­τα, πιστούς που αρνή­θη­καν το εμβο­λια­σμό, που απέρ­ρι­ψαν τα ατο­μι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας, που συνέ­χι­σαν να κοινωνούν.…

Το σημα­ντι­κό­τε­ρο όμως είναι πως η απά­ντη­ση της Ιεραρ­χί­ας συνι­στά προ­σπά­θεια λογοκρισίας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο