Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έξι άστεγοι πέθαναν από πυρκαγιά στη Βαρσοβία των «Λεχ Βαλέσα»

Έξι άνθρω­ποι, όλοι άστε­γοι, πέθα­ναν τη νύχτα της Τρί­της προς Τετάρ­τη από πυρ­κα­γιά που ξέσπα­σε σε ένα ξύλι­νο παρά­πηγ­μα στη Βαρ­σο­βία, ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα οι υπη­ρε­σί­ες διάσωσης.

Η πυρ­κα­γιά ξέσπα­σε αργά το βρά­δυ σε έναν εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νο ξύλι­νο οικί­σκο στα προ­ά­στια της πόλης. Οι πυρο­σβέ­στες ειδο­ποι­ή­θη­καν στις 22:30 τοπι­κή ώρα (και ώρα Ελλάδας).

«Τα θύμα­τα δεν κατέ­στη δυνα­τό να ταυ­το­ποι­η­θούν, τα πτώ­μα­τα ήταν σε πολύ κακή κατά­στα­ση», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος της εισαγ­γε­λί­ας της πολω­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας Μάρ­τσιν Σάντους, σύμ­φω­να με πολω­νι­κά ΜΜΕ.

Φιά­λες αερί­ου βρέ­θη­καν στο εσω­τε­ρι­κό του παραπήγματος.

Από την καπι­τα­λι­στι­κή παλι­νόρ­θω­ση και μετά στην Πολω­νία δεκά­δες άστε­γοι πεθαί­νουν κάθε χρό­νο τον χει­μώ­να είτε από υπο­θερ­μία, είτε από πυρ­κα­γιές που ξεσπούν σε εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­να κτί­ρια όπου προ­σπα­θούν να ζεστα­θούν με στοι­χειώ­δη μέσα. Αυτός είναι ο καπι­τα­λι­σμός. Αυτή η Πολω­νία όπου η καπι­τα­λι­στι­κή παλι­νόρ­θω­ση οδή­γη­σε τον πολω­νι­κό λαό στο να χάσει δικαιώ­μα­τα και κατα­κτή­σεις σε όλους τους τομείς και για την οποία κοπί­α­σαν μίσθαρ­να όργα­να σαν τον Λεχ Βαλέσα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο