Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έξω η ΝΑΤΟική αρμάδα από την Πάτρα — Κινητοποίηση το Σάββατο 15 Οκτώβρη

Τον ελλι­με­νι­σμού μεγά­λης ΝΑΤΟι­κής δύνα­μης πλοί­ων στο λιμά­νι της Πάτρας, προ­γραμ­μα­τί­ζει για τις 15 Οκτώ­βρη το ΝΑΤΟ με τη συμ­φω­νία της κυβέρ­νη­σης. Τη Διοί­κη­ση αυτής της πολυ­ε­θνι­κής ΝΑΤΟι­κής ναυ­τι­κής δύνα­μης, την έχει Τούρ­κος ανώ­τα­τος αξιωματικός.

Ο ρόλος αυτών των «περι­φε­ρό­με­νων» ισχυ­ρών ΝΑΤΟι­κών ναυ­τι­κών δυνά­με­ων στα νερά της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου και του Αιγαί­ου, είναι ενταγ­μέ­νος στην ενί­σχυ­ση του απο­κλει­σμού και της άσκη­σης στρα­τιω­τι­κής πίε­σης της Ρωσία, στα πλαί­σια του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με τη Ρωσία, που εξε­λίσ­σε­ται στο έδα­φος της Ουκρανίας.

Ο προ­γραμ­μα­τι­ζό­με­νος ελλι­με­νι­σμός της ΝΑΤΟι­κής αρμά­δας στο λιμά­νι της Πάτρας, προ­κα­λεί το λαό της πόλης, της Αχα­ΐ­ας, της Πελο­πον­νή­σου όλης. Απο­κα­λύ­πτει για μια ακό­μη φορά ότι η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με τη στή­ρι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εμπλέ­κουν όλο και περισ­σό­τε­ρο τη χώρα μας στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς ΝΑΤΟ — ΕΕ, στο­χο­ποιώ­ντας σε εχθρι­κά αντί­ποι­να κάθε περιο­χή που προ­σεγ­γί­ζουν οι ΝΑΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.

Η πρό­κλη­ση προς το πατραϊ­κό λαό απο­κτά ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρες δια­στά­σεις, μετά την απαί­τη­ση να ματαιω­θεί ο προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νος για το Σάβ­βα­το 15 Οκτώ­βρη, απ’ το Δήμο της Πάτρας, ημι­μα­ρα­θώ­νιος δρό­μος «Φάνης Τσι­μι­γκά­τος», για λόγους εθνι­κής ασφάλειας.

Μετά απ’ αυτές τις απα­ρά­δε­κτες και προ­κλη­τι­κές εξε­λί­ξεις, τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Εθνι­κής Άμυ­νας Νίκο Πανα­γιω­τό­που­λο, έκα­νε ο Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ και μέλος τη ΚΕ, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος.

Καμία διευκόλυνση στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές

Ο Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ εκφρά­ζο­ντας τα αισθή­μα­τα του λαού της πόλης, απαί­τη­σε την αλλα­γή «ρότας» της ΝΑΤΟι­κής αρμά­δας, μακριά απ’ το λιμά­νι της Πάτρας. Να μην προ­σεγ­γί­σει στο λιμά­νι της Πάτρας και σε κανέ­να άλλο λιμά­νι η ΝΑΤΟϊ­κή αρμά­δα, να μη δοθεί καμία διευ­κό­λυν­ση στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς ιμπε­ρια­λι­στές και να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν κανο­νι­κά οι εκδη­λώ­σεις του Νυχτε­ρι­νού Ημι­μα­ρα­θω­νί­ου προς τιμήν του Φάνη Τσιμιγκάτου.

Σημειώ­νε­ται ότι το Σάβ­βα­το 15 Οκτώ­βρη, μετά από κάλε­σμα της Επι­τρο­πή Ειρή­νης Πάτρας και Δυτι­κής Αχα­ΐ­ας θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας ενά­ντια στον ελλι­με­νι­σμού της ΝΑΤΟϊ­κής δύναμης.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο