Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια — Έξω οι φασίστες από τα σχολεία

Σε ανα­κοί­νω­σή του Γρα­φεί­ου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρεται:

«Απέ­να­ντι στις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην περιο­χή μας και στην προ­σπά­θεια των δια­φό­ρων φασι­στοει­δών να σπεί­ρουν το φασι­στι­κό — ρατσι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο, είναι ανά­γκη οι μαθη­τές να συνε­χί­σουν να απο­μο­νώ­νουν αυτές τις δυνά­μεις, όπως απο­φα­σι­στι­κά κάνουν σε εκα­το­ντά­δες σχο­λεία, σε όλη τη χώρα, αυτές τις ημέρες.

Τόσο η ΝΔ και η συν­δι­κα­λι­στι­κή της παρά­τα­ξη στους εκπαι­δευ­τι­κούς, που “ψαρεύ­ουν” στα θολά νερά του εθνι­κι­σμού όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει πως δεν βλέ­πει τις μεγά­λες μαθη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που γίνο­νται από την αρχή της χρο­νιάς με ξεκά­θα­ρους στό­χους και αιτή­μα­τα ενά­ντια στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή και που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την εθνι­κι­στι­κή και φασι­στι­κή δρά­ση, από δια­φο­ρε­τι­κούς δρό­μους, ρίχνουν νερό στον ίδιο μύλο της ΧΑ. Κρύ­βουν την ουσία για το περιε­χό­με­νο της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών, που “ανά­βει” περισ­σό­τε­ρο το φιτί­λι του πολέ­μου στην περιο­χή μας, ενι­σχύ­ο­ντας την οικο­νο­μι­κή — πολι­τι­κή — στρα­τιω­τι­κή παρου­σία ΗΠΑ — ΕΕ στα Δυτι­κά Βαλ­κά­νια. Εξέ­λι­ξη η οποία βρί­σκει σύμ­φω­να όλα τα κόμ­μα­τα εκτός του ΚΚΕ.

Ούτε οι παρα­φου­σκω­μέ­νοι τίτλοι ορι­σμέ­νων ΜΜΕ, ούτε η συκο­φά­ντη­ση μπο­ρούν να κάμ­ψουν τις μαθη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που διε­ξά­γο­νται από την αρχή της χρο­νιάς. Κινη­το­ποι­ή­σεις στις οποί­ες κυριαρ­χούν διεκ­δι­κή­σεις και αιτή­μα­τα για ένα σχο­λείο που να μορ­φώ­νει και δεν θα εξο­ντώ­νει τους μαθη­τές, ενά­ντια στις εξαγ­γε­λί­ες Γαβρό­γλου, αλλά και με έντο­να αντι­ΝΑ­ΤΟϊ­κά και αντι­πο­λε­μι­κά συνθήματα.

Καλού­με τους μαθη­τές να κάνουν δική τους υπό­θε­ση το σύν­θη­μα: Όχι στη συμ­φω­νία των Πρε­σπών — Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλ­κά­νια — Έξω οι φασί­στες από τα σχολεία!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο