Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έπεσαν τα πρώτα χιονιά (Δεν είναι fake news) — Καλό χειμώνα

Στα λευ­κά “ντύ­θη­καν” οι κορυ­φές του Ολύ­μπου και οι πρώ­τες νιφά­δες χιο­νιού έπε­σαν στο Νυμ­φαίο της Φλώ­ρι­νας, μετά την από­το­μη μετα­βο­λή του και­ρού και την αισθη­τή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας σε ολό­κλη­ρη τη χώρα.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά, στο βου­νό του Ολύ­μπου, σε υψό­με­τρο 2.650 μέτρων, έπε­σε κατα­κό­ρυ­φα η θερ­μο­κρα­σία κατά τη διάρ­κεια της νύχτας, στους ‑6 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ το ύψος του χιο­νιού είναι τρία έως πέντε εκατοστά.

Ο δια­χει­ρι­στής του κατα­φυ­γί­ου “Χρή­στος Κάκα­λος”, Αλέ­ξαν­δρος Στύλ­λας, μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό του ΑΠΕ– ΜΠΕ, “Πρα­κτο­ρείο 104,9FΜ”, υπο­στή­ρι­ξε πως δεν είναι ασυ­νή­θι­στο φαι­νό­με­νο να χιο­νί­ζει στο ψηλό­τε­ρο βου­νό της χώρας κατά τη διάρ­κεια του Σεπτέμβρη.

“Η μέρα ξεκί­νη­σε με τα πρώ­τα χιό­νια της σεζόν. Είναι συνη­θι­σμέ­νο για τα υψη­λά επί­πε­δα του Ολύ­μπου να χιο­νί­ζει τέτοια επο­χή και η δια­φο­ρά θερ­μο­κρα­σί­ας των πόλε­ων με το βου­νό είναι 18 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου πιο κάτω” τόνι­σε ο κ.Στύλλας.

Λόγω της από­το­μης αλλα­γής των και­ρι­κών συν­θη­κών οι επι­σκέ­πτες που θέλουν να μετα­βούν στο βου­νό του Ολύ­μπου, καλό είναι να επι­κοι­νω­νούν με τα κατα­φύ­για, τα οποία θα παρα­μεί­νουν ανοι­χτά έως τον Οκτώ­βριο. «Από δω και πέρα που ο και­ρός θα έχει σκα­μπα­νε­βά­σμα­τα, όποιος επι­θυ­μεί να επι­σκε­φτεί τα κατα­φύ­για του Ολύ­μπου θα πρέ­πει να επι­κοι­νω­νεί μαζί μας, να ενη­με­ρώ­νε­ται, ώστε να λαμ­βά­νει τις κατάλ­λη­λες οδη­γί­ες για να μπο­ρεί να ανέ­βει με ασφά­λεια στο βου­νό. Το κατα­φύ­γιο “Χρή­στος Κάκα­λος” θα παρα­μεί­νει ανοι­χτό, καλώς εχό­ντων των πραγ­μά­των, έως τις 28 Οκτω­βρί­ου, οπό­τε και λήγει η καλο­και­ρι­νή σεζόν» πρό­σθε­σε ο δια­χει­ρι­στής του κατα­φυ­γί­ου Χρ.Κάκαλος.

Εκτός όμως από τον ‘Ολυ­μπο και οι κάτοι­κοι στο Νυμ­φαίο της Φλώ­ρι­νας είδαν τα ξημε­ρώ­μα­τα τις πρώ­τες νιφά­δες χιο­νιού, ενώ η θερ­μο­κρα­σία στον παρα­δο­σια­κό οικι­σμό έπε­σε στον 1 βαθ­μό Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο