Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρευνα για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά

Πόρι­σμα της Αρχής για το ξέπλυ­μα μαύ­ρου χρή­μα­τος βάζει στο «στό­χα­στρο» τον Πανα­γιώ­τη Δημη­τρά, επι­κε­φα­λής του Ελλη­νι­κού Παρα­τη­ρη­τη­ρί­ου Συμ­φω­νιών του Ελσίν­κι και άλλων Μη Κυβερ­νη­τι­κών Οργανώσεων.

Μέσα από την έρευ­να της ανε­ξάρ­τη­της αρχής, προ­έ­κυ­ψε η διά­πρα­ξη ποι­νι­κών αδι­κη­μά­των στα οποία φέρε­ται να εμπλέ­κε­ται ο Π. Δημη­τράς και ήδη το σχε­τι­κό πόρι­σμα δια­βι­βά­στη­κε ήδη στον προϊ­στά­με­νο της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αθη­νών, Αντώ­νη Ελευ­θε­ριά­νο, για την άσκη­ση ποι­νι­κών διώξεων.

Κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, στο πόρι­σμα περι­λαμ­βά­νο­νται τα συμπε­ρά­σμα­τα της έρευ­νας της Αρχής, σύμ­φω­να με τα οποία φέρε­ται ο Π. Δημη­τράς, μέσω ΜΚΟ οργα­νώ­σε­ων στις οποί­ες ήταν επι­κε­φα­λής, έπαιρ­νε χρη­μα­το­δο­τή­σεις για την υπο­στή­ρι­ξη των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των, ωστό­σο, διά­φο­ρα χρη­μα­τι­κά ποσά δια­τί­θο­νταν για άλλους σκο­πούς από εκεί­νους για τους οποί­ους χορη­γή­θη­καν. Οι χρη­μα­το­δο­τή­σεις των ΜΚΟ Δημη­τρά προ­έρ­χο­νταν από ευρω­παϊ­κούς και άλλους φορείς.

Σύμ­φω­να με το πόρι­σμα της Αρχής, ο Πανα­γιώ­της Δημη­τράς φέρε­ται να εμπλέ­κε­ται στη διά­πρα­ξη αδι­κη­μά­των κακουρ­γη­μα­τι­κής φύσε­ως και συγκε­κρι­μέ­να απι­στί­ας και νομι­μο­ποί­η­σης εσό­δων από παρά­νο­μη δρα­στη­ριό­τη­τα, ενώ εκδό­θη­κε και δια­τα­γή δέσμευ­σης των περιου­σια­κών στοι­χεί­ων του, αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

Θυμί­ζου­με ότι ο Π. Δημη­τράς είχε διω­χθεί ποι­νι­κά τον Δεκέμ­βρη του 2022 από τις εισαγ­γε­λι­κές αρχές της Κω με την κατη­γο­ρία της παρά­νο­μης δια­κί­νη­σης μετα­να­στών στη χώρα.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο