Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρευνα για τα «παιδιά της διπλανής πόρτας» (του Μητσοτάκη) αναγκάστηκε να ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Υπό το βάρος της κατα­κραυ­γής και αφού τα βίντεο με τις χου­λι­γκα­νι­κού τύπου επι­θέ­σεις και ρατσι­στι­κές συμπε­ρι­φο­ρές έκα­ναν το γύρω του κόσμου, η ΕΛ.ΑΣ ανα­γκά­στη­κε ανα­γκά­στη­κε να προ­βεί σε ανα­κοί­νω­ση για να δηλώ­σει ότι θα διε­νερ­γή­σει έρευ­να για τη συμπε­ρι­φο­ρά των «παι­διών της διπλα­νής πόρτας».

Μια ανα­κοί­νω­ση που ήρθε ‑ανα­γκα­στι­κά- μετά τη δήλω­ση Μητσο­τά­κη που υπε­ρα­σπί­στη­κε τους ΜΑΤα­τζή­δες ενώ τα social media είχαν ήδη πλημ­μυ­ρί­σει από εικό­νες πρω­το­φα­νούς «κανο­νι­κό­τη­τας».

Πέρα από την ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ., η συμπε­ρι­φο­ρά των εν λόγω ανθρω­ποει­δών λίγο πριν την ανα­χώ­ρη­σή τους από τη Χίο εμπί­πτει πλέ­ον στην ευθύ­νη του εισαγ­γε­λέα στα πλαί­σια του Αυτοφώρου.

Σε ανα­κοί­νω­ση που εκδό­θη­κε από την ΕΛ.ΑΣ για το ζήτη­μα, αναφέρεται:

«Από το αρχη­γείο της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας ανα­κοι­νώ­νε­ται ότι θα διε­ρευ­νη­θούν συμπε­ρι­φο­ρές και γεγο­νό­τα που σχε­τί­ζο­νται με τα συμ­βά­ντα του τελευ­ταί­ου τρι­η­μέ­ρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Όπως διευ­κρί­νι­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώ­τα­τος αξιω­μα­τι­κός, για τις συμπε­ρι­φο­ρές των αστυ­νο­μι­κών που είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας και έκα­ναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτο­γρα­φί­ες, θα δια­τα­χθούν Ένορ­κες Διοι­κη­τι­κές Εξε­τά­σεις και θα εξε­τα­στούν όλες οι καταγ­γε­λί­ες, ενώ η διε­ρεύ­νη­ση περι­λαμ­βά­νει και τις ενέρ­γειες πολι­τών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώ­νε­ται ότι στην από­φα­ση αυτή του αρχη­γεί­ου συνέ­βα­λαν τα βίντεο που δεί­χνουν αστυ­νο­μι­κούς των ΜΑΤ να σπά­νε αυτο­κί­νη­τα και να βιαιο­πρα­γούν ενα­ντί­ον πολι­τών και ιδί­ως οι εικό­νες από τις επι­θέ­σεις με πολι­τι­κά ενα­ντί­ον κατοί­κων και βαν­δα­λι­σμούς στο λιμά­νι της Χίου, κατά την ανα­χώ­ρι­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων από το νησί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο