Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρχεται η κακοκαιρία «Διομήδης» με βουτιά της θερμοκρασίας, βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Οι βρο­χές και οι σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, που εκδη­λώ­νο­νται σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα 10 Ιανουα­ρί­ου από το πρωί σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας, ανα­μέ­νε­ται κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας να εντα­θούν, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Περισ­σό­τε­ρο θα επη­ρε­α­στούν η Βόρεια Ελλά­δα, το Βόρειο και Ανα­το­λι­κό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελο­πόν­νη­σος, η Κρή­τη και τα Δωδε­κά­νη­σα. Παράλ­λη­λα, οι χιο­νο­πτώ­σεις που εκδη­λώ­νο­νται στα ορει­νά, προ­ο­δευ­τι­κά θα επε­κτα­θούν σε περιο­χές της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Αυξη­μέ­νη είναι η πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης χαλα­ζο­πτώ­σε­ων, ιδιαί­τε­ρα σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα, ενώ πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης υδρο­σι­φώ­νων εντο­πί­ζε­ται σε τμή­μα­τα του Αιγαίου.

Αύριο, Τρί­τη 11 Ιανουα­ρί­ου, ο και­ρός θα παρου­σιά­σει περαι­τέ­ρω επι­δεί­νω­ση με αρκε­τά έντο­να κατά τόπους φαι­νό­με­να, πυκνές χιο­νο­πτώ­σεις σε ορει­νά και ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα, πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και σχε­δόν θυελ­λώ­δεις ανέ­μους κυρί­ως στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμ­φω­να με ανάρ­τη­ση του διε­θυ­ντή της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σί­ας (ΕΜΥ), Θοδω­ρή Κολυ­δά, η ΕΜΥ προ­σα­να­το­λί­ζε­ται στην έκδο­ση έκτα­κτου δελ­τί­ου επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων, με την επερ­χό­με­νη κακο­και­ρία να φέρει την ονο­μα­σία «Διο­μή­δης».

 

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο