Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρχεται η κακοκαιρία «Λέανδρος» με ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα

Μία ψυχρή «εισβο­λή» στη χώρα μας, με ιδιαί­τε­ρα χαμη­λές κατά τόπους θερ­μο­κρα­σί­ες, ξεκι­νά από από­ψε το βρά­δυ, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr. Αυτή η ψυχρή εισβο­λή, που θα συνο­δευ­τεί από χιο­νο­πτώ­σεις σε μεγά­λο μέρος της ηπει­ρω­τι­κής χώρας, θα προ­κα­λέ­σει την κακο­και­ρία «Λέαν­δρος» από την Πέμ­πτη 14 Ιανουα­ρί­ου έως τη Δευ­τέ­ρα 18 Ιανουαρίου.

Οι θερ­μο­κρα­σί­ες κοντά στην επι­φά­νεια θα πέσουν σε αρνη­τι­κές τιμές ακό­μη και στα πεδι­νά κατά τη διάρ­κεια της νύχτας, ενώ σε περιο­χές της κεντρι­κής και βόρειας χώρας με μεγα­λύ­τε­ρο υψό­με­τρο θα σημειω­θεί ολι­κός παγε­τός από το Σάβ­βα­το 16 Ιανουα­ρί­ου έως τη Δευ­τέ­ρα 18 Ιανουαρίου.

   Χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται από τον «Λέαν­δρο» ακό­μη και σε πεδι­νές περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας, της Θρά­κης και της Θεσ­σα­λί­ας, αλλά και στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά της λοι­πής ηπει­ρω­τι­κής χώρας από το βρά­δυ της Πέμ­πτης. Παρά το γεγο­νός ότι μετα­ξύ των δια­στη­μά­των χιο­νό­πτω­σης θα υπάρ­χουν δια­στή­μα­τα βελ­τί­ω­σης του και­ρού, το ισχυ­ρό ψύχος, ιδιαί­τε­ρα τις νύχτες, ανα­μέ­νε­ται να δημιουρ­γή­σει προβλήματα.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο