Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακο­και­ρία που θα επη­ρε­ά­σει τις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας προ­βλέ­πε­ται από αύριο Σάβ­βα­το (04–04-2020) με ισχυ­ρές βρο­χές και  καται­γί­δες, πολύ θυελ­λώ­δεις ανέ­μους, χαμη­λές για την επο­χή  θερ­μο­κρα­σί­ες στα κεντρι­κά και βόρεια όπου θα σημειω­θούν και χιο­νο­πτώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά ορεινά.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Προ­βλέ­πο­νται από το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του (04–04-2020) στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια, την ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες και πρό­σκαι­ρα στο Ιόνιο (κυρί­ως στο νότιο). Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα επη­ρε­α­στούν οι Κυκλά­δες, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και μέχρι το βρά­δυ το βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμή­μα­τα της κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας (κυρί­ως η Χαλ­κι­δι­κή). Τα φαι­νό­με­να ανα­μέ­νε­ται να είναι ιδιαι­τέ­ρως ισχυ­ρά κατά δια­στή­μα­τα στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια και τις Σπο­ρά­δες από το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του, μέχρι το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής (05–04-2020). Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων προ­βλέ­πε­ται από το από­γευ­μα της Κυριακής.

2. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι βρο­χές που θα σημειώ­νο­νται ήδη από τις πρω­ι­νές ώρες του Σαβ­βά­του (04–04-2020), μετά το μεση­μέ­ρι θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι ιδιαι­τέ­ρως ισχυ­ρά από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες του Σαβ­βά­του μέχρι τις προ­με­ση­με­σημ­βρι­νές ώρες της Κυρια­κής (05–04-2020).

3. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Άνε­μοι ανα­το­λι­κών διευ­θύν­σε­ων με έντα­ση 7 με 9 μπο­φόρ, θα πνέ­ουν το Σάβ­βα­το αρχι­κά στα δυτι­κά και νότια και από το βρά­δυ στο βόρειο­Αι­γαίο. Την Κυρια­κή (05–04-2020) στα­δια­κά θα επι­κρα­τή­σουν βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί άνε­μοι, οι οποί­οι τη Δευ­τέ­ρα (06–04-2020) θα φτά­σουν στο Αιγαίο τοπι­κά σε επί­πε­δο θύελ­λας (10 μπο­φόρ). Οι πολύ θυελ­λώ­δεις βοριά­δες με έντα­ση 8 με 9 μπο­φόρ, προ­βλέ­πε­ται να δια­τη­ρη­θούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρω­ι­νές ώρες της Τετάρ­της (08–04-2020).

4. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Θα σημειω­θούν κυρί­ως το Σάβ­βα­το και την Κυρια­κή στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 900 μέτρα) της κεντρι­κής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρι­κή Στε­ρεά, τη Θεσ­σα­λία και το Σάβ­βα­το στη δυτι­κή Μακε­δο­νία όπου θα χιο­νί­σει και στα ημιο­ρει­νά (περί­που πάνω από 600 μέτρα). Εξα­σθέ­νη­ση και στις υπό­λοι­πες περιο­χές, ανα­μέ­νε­ται από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες της Κυριακής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο