Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα έως τις 3 Αυγούστου

Η μετα­φο­ρά θερ­μών αέριων μαζών από την Αφρι­κή στην περιο­χή της Ελλά­δας έχει ως απο­τέ­λε­σμα να επι­κρα­τή­σουν πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες έως το Σάβ­βα­το 3 Αυγού­στου, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Οι θερ­μό­τε­ρες ημέ­ρες ανα­μέ­νε­ται να είναι η Παρα­σκευή και κυρί­ως το Σάβ­βα­το, 2 και 3 Αυγού­στου, όταν οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες στα κεντρι­κά ηπει­ρω­τι­κά θα φτά­σουν τοπι­κά τους 41 έως 42 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι εκτι­μώ­με­νες μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες κατά τις μεση­με­ρια­νές ώρες της Παρα­σκευ­ής θα φτά­σουν τους 39 έως 40 βαθ­μούς στη Θεσ­σα­λία και στη Νότια Κρή­τη, ενώ το Σάβ­βα­το στην Κεντρι­κή Ελλά­δα το θερ­μό­με­τρο θα ανέ­βει στους 41–42 βαθμούς.

Όμως, σύμ­φω­να με την πρό­γνω­ση του ΕΑΑ-meteo, το κύμα ζέστης φαί­νε­ται να είναι σύντο­μο, αφού από τις βρα­δι­νές ώρες του Σαβ­βά­του ανα­μέ­νε­ται η ενί­σχυ­ση των βορεί­ων ανέ­μων, που θα εντα­θούν την Κυρια­κή, με συνέ­πεια την υπο­χώ­ρη­ση των υψη­λών θερ­μο­κρα­σιών, ενώ στα βόρεια προ­βλέ­πο­νται τοπι­κές βρο­χές ή καται­γί­δες, κυρί­ως τις θερ­μές ώρες του Σαββάτου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο