Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρχεται σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία Τετάρτη και Πέμπτη

Ένα βαρο­με­τρι­κό χαμη­λό που θα σχη­μα­τι­στεί στην Αδρια­τι­κή Θάλασ­σα τις βρα­δι­νές ώρες από­ψε, θα κινη­θεί γρή­γο­ρα προς τα ανα­το­λι­κά, επη­ρε­ά­ζο­ντας το διή­με­ρο της Τετάρ­της και Πέμ­πτης κυρί­ως τα βόρεια τμή­μα­τα της Ελλά­δας, με κατά τόπους ισχυ­ρά φαι­νό­με­να, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / Meteo.gr.

Παράλ­λη­λα, η ατμο­σφαι­ρι­κή κυκλο­φο­ρία θα ευνο­ή­σει την κάθο­δο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρι­κή Ευρώ­πη προς τη χώρα μας από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Τετάρ­της, με απο­τέ­λε­σμα τη σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και τις χιο­νο­πτώ­σεις σε περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας με πολύ χαμη­λά υψό­με­τρα. Όμως, από τις μεση­με­ρια­νές ώρες της Πέμ­πτης και από τα βόρεια τα φαι­νό­με­να στα­δια­κά ανα­μέ­νε­ται να στα­μα­τή­σουν και η κακο­και­ρία θα υποχωρήσει.

Κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Τετάρ­της στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στο Ιόνιο, καθώς επί­σης στα βόρεια τμή­μα­τα. Βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν ανα­το­λι­κά και θα επη­ρε­ά­σουν την Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και μετά το βρά­δυ τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται στα κεντρι­κά ορει­νά και στα βόρεια ορει­νά και βαθ­μιαία ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα, ενώ από το βρά­δυ της Τετάρ­της σε περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας με πολύ χαμη­λά υψό­με­τρα. Πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων χιο­νο­πτώ­σε­ων προ­βλέ­πο­νται και στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Πέμπτης.

Τα ύψη βρο­χής ανα­μέ­νε­ται να είναι σημα­ντι­κά στη Μακε­δο­νία και να ξεπε­ρά­σουν τα 50 χιλιο­στά κατά τη διάρ­κεια της κακο­και­ρί­ας, όπως υπο­λο­γί­ζε­ται από το αριθ­μη­τι­κό μοντέ­λο πρό­γνω­σης και­ρού του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr (υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ένα χιλιο­στό βρο­χής αντι­στοι­χεί σε ποσό­τη­τα ενός λίτρου νερού, σε μια επι­φά­νεια ενός τετρα­γω­νι­κού μέτρου).

Παράλ­λη­λα, θυελ­λώ­δεις θα πνέ­ουν οι βόρειοι άνε­μοι από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες της Τετάρ­της στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρ­κεια των πρω­ι­νών και μεση­με­ρια­νών ωρών της Πέμ­πτης και στο Κεντρι­κό Αιγαίο, όπου η έντα­σή τους θα φτά­νει τα οκτώ μποφόρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο