Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρχεται το φθινόπωρο ο νέος Αστερίξ

Το φθι­νό­πω­ρο θα κυκλο­φο­ρή­σει και πάλι μια νέα περι­πέ­τεια των ανί­κη­των Γαλα­τών. Αυτή τη φορά ο Αστε­ρίξ και ο Οβε­λίξ θα πάνε πολύ μακριά διό­τι πρέ­πει να βοη­θή­σουν έναν καλό φίλο του Μιρακουλίξ.

Το νέο κόμικ θα κυκλο­φο­ρή­σει παγκο­σμί­ως στις 21 Οκτω­βρί­ου σε περί­που πέντε εκα­τομ­μύ­ρια αντί­τυ­πα, από τα οποία σχε­δόν τα δύο εκα­τομ­μύ­ρια προ­ο­ρί­ζο­νται για τη γαλ­λι­κή αγο­ρά. Σύμ­φω­να με τον γαλ­λι­κό εκδο­τι­κό Albert René και τον γερ­μα­νο­δα­νέ­ζι­κο Egmont Ehapa, περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες σχε­τι­κά με το νέο τεύ­χος του δίδυ­μου Ζαν-Ιβ Φερί και Ντι­ντιέ Κον­ράντ θα δοθούν την άνοιξη.

Ο 39ος τόμος του Aστε­ρίξ θα είναι ο πρώ­τος που θα κυκλο­φο­ρή­σει μετά τον θάνα­το του Αλμπέρ Ουντερ­ζό, σκι­τσο­γρά­φου του θρυ­λι­κού Αστε­ρίξ και συν­δη­μιουρ­γού των χαρα­κτή­ρων του κόμικ. «Αυτή ήταν η τελευ­ταία περι­πέ­τεια που είχε εγκρί­νει ο σχε­δια­στής Ουντερ­ζό», δήλω­σε η Ιζα­μπέλ Μανιάκ, διευ­θύ­νου­σα σύμ­βου­λος του εκδο­τι­κού ομί­λου Hachette Livre, που έχει την πλειο­ψη­φία των μετο­χών του οίκου Albert René, σε συνέ­ντευ­ξή της στο ειδι­κό περιο­δι­κό Livres Hebdo.

Ο Αλμπέρ Ουντερ­ζό πέθα­νε τον Μάρ­τιο του 2020 σε ηλι­κία 92 ετών. Μαζί με τον συγ­γρα­φέα Ρενέ Γκο­σι­νί δημιούρ­γη­σαν τις περι­πέ­τειες του Aστε­ρίξ στα τέλη της δεκα­ε­τί­ας του 1950. Μετά το θάνα­τό του Γκο­σι­νί το 1977, ο Γάλ­λος σχε­δια­στής κόμικς συνέ­χι­σε τη σει­ρά μόνος του, αλλά από τις αρχές του 2009 άρχι­σε να απο­σύ­ρε­ται όλο και περισ­σό­τε­ρο. Ο πρώ­τος τόμος “Asterix” των Φερί και Κον­ράντ κυκλο­φό­ρη­σε το 2013.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο