Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έρωτας» Πάιατ για Μητσοτάκη: «Φέρτε να τον προσλάβουμε στην Αμερική»

Ο βήχας και ο έρω­τας δεν κρύ­βο­νται. Έτσι και ο απερ­χό­με­νος πρέ­σβης των ΗΠΑ Τζέ­φρι Πάιατ δεν έκρυ­ψε τον… θαυ­μα­σμό του για τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, δηλώ­νο­ντας «huge fan» του Έλλη­να πρωθυπουργού.

Σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε, στο πλαί­σιο του Διε­θνούς Φόρουμ των Δελ­φών, ο Πάιατ έδω­σε τα εύση­μα στην ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση για τον τρό­πο που «μετα­μόρ­φω­σε τη λει­τουρ­γία του κρά­τους με τη χρή­ση νέων τεχνο­λο­γιών και πέτυ­χε στην πανδημία».

Αφού «λιβά­νι­σε» την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση για την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της και την προ­σή­λω­σή της στην προ­ώ­θη­ση των Αμε­ρι­κα­νο­να­τοι­κών συμ­φε­ρό­ντων στην περιο­χή, ο κ. Πάιατ έπλε­ξε το εγκώ­μιο του Κ. Μητσο­τά­κη σημειώ­νο­ντας αστειευό­με­νος ότι επι­σκε­πτό­με­νοι τη χώρα μας Αμε­ρι­κα­νοί αξιω­μα­τού­χοι δηλώ­νουν μετά τη γνω­ρι­μία τους με τον Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γό: «Πώς να τον προ­σλά­βου­με να δου­λέ­ψει για εμάς;»

Μα ακό­μη και τώρα, για σας δου­λεύ­ει κύριε πρέ­σβη! Αλλά εάν πραγ­μα­τι­κά τον θέλε­τε τόσο πολύ στο Αμέ­ρι­κα τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, χάρι­σμα σας (και καλή τύχη)!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο