Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έσπασε τη σιωπή της η ιστιοπλόος που έπεσε θύμα βιασμού στα 11: Βιασμός με όλο το νόημα

Μίλη­σε η ιστιο­πλό­ος που έπε­σε θύμα βια­σμού μόλις 11 ετών, με το αδί­κη­μα να μην έχει παρα­γρα­φεί σήμε­ρα. Την απο­κά­λυ­ψη έκα­νε ο Νίκος Κακλα­μα­νά­κης την Τετάρ­τη λίγο μετά την κατά­θε­ση της Σοφί­ας Μπε­κα­τώ­ρου στον Εισαγ­γε­λέα, για τη συγκρι­μέ­νη κοπέλα.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Ολυ­μπιο­νί­κης δήλω­σε ότι η εν λόγω αθλή­τρια σήμε­ρα είναι 21 ετών, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι δεν πρό­κει­ται για τον άνθρω­πο που κατη­γο­ρεί ως φυσι­κό αυτουρ­γό της δικής της κακο­ποί­η­σης η Μπεκατώρου.

Η 21χρονη αθλή­τρια μίλη­σε στο Open για την τραυ­μα­τι­κή εμπει­ρία της: “Ήταν βια­σμός με όλο το νόη­μα. Ημουν τότε 11 χρό­νων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στη­ρί­ζουν, ήθε­λαν να με κατα­στρέ­ψουν”.  Με αυτά τα λόγια 20χρονη αθλή­τρια ιστιο­πλο­ΐ­ας περι­γρά­φει το τι έζη­σε στα 11 της χρό­νια, όταν έπε­σε θύμα βια­σμού από τον τότε προ­πο­νη­τή της.

“Ήταν πάρα πολύ δύσκο­λο. Απλά, δεν ήθε­λα να το περά­σει και η οικο­γέ­νειά μου τότε”, λέει για πρώ­τη φορά η 11χρονη τότε αθλή­τρια ιστιο­πλο­ΐ­ας στο Open.

“Επι­κοι­νώ­νη­σα με τη Σοφία, στέλ­νο­ντάς της ένα μήνυ­μα υπο­στή­ρι­ξης, όπως θα έχει λάβει πολ­λά άλλα. Δεν είχα πρό­θε­ση να μιλή­σω στην αρχή και της έστει­λα ένα μήνυ­μα, της είπα κάποια πράγ­μα­τα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμ­βεί και έτσι ήρθα­με σε επι­κοι­νω­νία”, λέει για πρώ­τη φορά η αθλήτρια.

“Βια­σμός με όλο το νόη­μα. Πέρα­σαν τρία χρό­νια για να το πω στους δικούς μου ανθρώ­πους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντε­χα άλλο και έπρε­πε κάπως να βρω το θάρ­ρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμα­θαν οι γονείς μου πήγαν κατευ­θεί­αν στην Αστυ­νο­μία. Έφυ­γε βρά­δυ ο προ­πο­νη­τής”, αναφέρει.

“Το έθαψαν οι άνθρωποι του ναυτικού ομίλου”

Η 21χρονη είναι σήμε­ρα μέλος της Εθνι­κής Ιστιο­πλοϊ­κής Ομά­δας με παγκό­σμιες δια­κρί­σεις αλλά και φοι­τή­τρια. “Είχα­με πάει, είχα­με ζητή­σει περιο­ρι­στι­κά μέτρα. Έπρε­πε ή να δια­φυ­λά­ξουν εμέ­να οι γονείς μου ή να γίνει ένας δια­συρ­μός σε ένα ολό­κλη­ρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμέ­να, 11 χρό­νων. Οπό­τε απο­φα­σί­σα­με να μην το κινή­σου­με νομι­κά, πέρα από το να απευ­θυν­θού­με στο συμ­βού­λιο τότε του Ομί­λου, οι οποί­οι απλά έθα­ψαν το θέμα, οι οποί­οι απλά κοί­τα­ξαν να με δια­σύ­ρουν σε ένα ολό­κλη­ρο χωριό.

Δεν έφτα­σε καν το θέμα στην Ομο­σπον­δία, το κάλυ­ψαν οι άνθρω­ποι του ομί­λου. Αυτοί ήταν οι ηθι­κοί αυτουρ­γοί”, ακού­γε­ται να λέει η 20χρονη κοπέλα.

Όσο για το πώς βρή­κε το θάρ­ρος να μιλή­σει δημό­σια για αυτό; “Τώρα είμαι σε ηλι­κία που μπο­ρώ να υπε­ρα­σπι­στώ τον εαυ­τό μου, και πιο πολύ για την οικο­γέ­νειά μου, δεν δέχο­μαι κάποια πράγ­μα­τα και πρέ­πει να βγουν στο φως για να απο­κα­τα­στα­θεί η υπόθεση”.

Μετά από αυτό, η 21χρονη ανα­μέ­νε­ται να κλη­θεί άμε­σα από την Εισαγ­γε­λία της Αθή­νας προ­κει­μέ­νου να κατα­θέ­σει, αφού δεν έχουν περά­σει 15 χρό­νια, το χρο­νι­κό διά­στη­μα μετά από το οποίο το έγκλη­μα παραγράφεται.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο