Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έτοιμος για το μεγάλο βήμα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κράσνονταρ

Το πρώ­το από τα δυο τελευ­ταία του βήμα­τα  πριν την είσο­δό του στους χρυ­σο­φό­ρους ομί­λους του Champions League, είναι έτοι­μος να κάνει ο Ολυ­μπια­κός. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» υπο­δέ­χο­νται από­ψε  (22:00 Cosmote Sport) την Κράσ­νο­νταρ και θέλουν νίκη με καθα­ρό σκορ, προ­κει­μέ­νου να είναι το φαβο­ρί στον επα­να­λη­πτι­κό της Ρωσίας.

Το παι­χνί­δι είναι τελεί­ως δια­φο­ρε­τι­κό από τα υπό­λοι­πα, καθώς ο Ολυ­μπια­κός για πρώ­τη φορά θα δώσει το πρώ­το ματς στην έδρα του. Στις δύο προη­γού­με­νες ανα­με­τρή­σεις έδω­σε το πρώ­το ματς εκτός έδρας, επο­μέ­νως είχε και δια­φο­ρε­τι­κή προ­σέγ­γι­ση του παιχνιδιού.

Το βασι­κό κρι­τή­ριο για τον Μάρ­τινς είναι οι παί­κτες του να κρα­τή­σουν την ίδια από­δο­ση και σοβα­ρό­τη­τα στην άμυ­να. Αυτό άλλω­στε είναι το μεγά­λο στοί­χη­μα των «ερυ­θρό­λευ­κων».

Οι Ρώσοι θα αγω­νι­στούν χωρίς τον προ­πο­νη­τή τους, ο οποί­ος δεν θα καθί­σει στον πάγκο, μιας και δεν έχει δίπλω­μα προ­πο­νη­τή UEFA Pro. Το πρό­σω­πο των Ρώσων είναι αναμ­φί­βο­λα ο Μάρ­κους Μπεργκ, τον οποίο ήθε­λε το καλο­καί­ρι ο Ολυμπιακός.

Ο 43χρονος Ισπα­νός Κάρ­λος Ντελ Θέρο Γκρά­ντε, ορί­στη­κε από την UEFA, να σφυ­ρί­ξει την συνά­ντη­ση ανά­με­σα στον Ολυ­μπια­κό και την Κράσ­νο­νταρ, προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη να διε­ξα­χθεί στο Φάλη­ρο την Τετάρ­τη (22:00).

Ο Ισπα­νός ανή­κει στην Elite κατη­γο­ρία της UEFA. Ήταν διαι­τη­τής στην ανα­μέ­τρη­ση των ομί­λων UCL της περα­σμέ­νης σεζόν, ανά­με­σα σε Άγιαξ και ΑΕΚ (3–0), ενώ είχε διευ­θύ­νει παλαιό­τε­ρα τους αγώ­νες ΑΕΚ-Ντι­να­μό Κιέ­βου (1–1) και ΑΠΟ­ΕΛ-Ολυ­μπια­κός (2–0).

Ήταν επί­σης διαι­τη­τής στο φιλι­κό Σαου­δι­κή Αρα­βία-Ελλά­δα 2–0 στις 15 Μαΐ­ου 2018.

Βοη­θοί του Ντελ Θέρο Γκρά­ντε θα είναι οι συμπα­τριώ­τες του Γιού­στε Χιμέ­νεθ, Αλόν­σο Φερ­νά­ντεθ, τέταρ­τος  ο Σάν­τσεθ Μαρ­τί­νεθ και στο VAR οι Χοσέ Ερνά­ντεθ , Μαρ­τί­νεθ Μανουέρα.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι ο Ολυ­μπια­κός θα δώσει για πρώ­τη φορά στην Ιστο­ρία του αγώ­να με την χρή­ση VAR.

Στα αγω­νι­στι­κά ο Πέδρο Μαρ­τίνς άφη­σε εκτός απο­στο­λής ξανά τον Λεο­νάρ­ντο Κού­τρη, ενώ ο Χιλάλ Σου­ντα­νί είναι ετοι­μο­πό­λε­μος. Η απο­στο­λή των «ερυ­θρό­λευ­κων» είναι η εξής: Σα, Καραρ­γύ­ρης, Αλέν, Σεμέ­δο, Ελαμπ­ντε­λα­ουί, Τσι­μί­κας, Σισέ, Παπα­δό­που­λος, Μεριά, Τορο­σί­δης, Μπου­χα­λά­κης, Γκι­λιέρ­με, Ποντέν­σε, Γιώρ­γος Μασού­ρας, Μπρού­νο, Βαλ­μπου­ε­νά, Ανδρού­τσος, Ραν­τζέ­λο­βιτς, Γκε­ρέ­ρο, Ελ Αρα­μπί, Καμα­ρά, Σουντανί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο