Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έτσι προστατεύουν τους φασίστες… (ΒΙΝΤΕΟ)

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

 Η φωτο­γρα­φία τρα­βηγ­μέ­νη πριν από λίγες μέρες δεί­χνει την προ­στα­σία που παρέ­χει η Εγγλέ­ζι­κη Αστυ­νο­μία στους φασί­στες που δια­δη­λώ­νουν στο Μάν­τζε­στερ για να μην φάνε και πάλι το ξύλο της Αρκούδας. 

Η προ­στα­σία της Αστυ­νο­μί­ας φαί­νε­ται να είναι δια­χρο­νι­κή. Έτσι έγι­νε και στην μάχη της οδού Κέιμπλ στο Λον­δί­νο στις 4 Οκτω­βρί­ου του 1936. Το πρω­το­εμ­φα­νι­ζό­με­νο φασι­στι­κό κόμ­μα , οι «μαυ­ρο­που­κα­μι­σά­δες» ήταν η λαι­κή έκφρα­ση, διορ­γά­νω­ναν δια­δή­λω­ση που θα περ­νού­σε μέσα από την οδό Κέιμπλ που στην πλειο­ψη­φία έμε­ναν κομ­μου­νι­στές, συν­δι­κα­λι­στές και αρκε­τοί Εβραίοι.

Αφί­σα με το κάλε­σμα του ΚΚ Αγγλί­ας το 1936 ενά­ντια στους φασίστες

Το κομ­μου­νι­στι­κό κόμ­μα Αγγλί­ας οργα­νώ­νει αντι­δια­δή­λω­ση και αρχί­ζουν συμπλο­κές που απω­θούν τους φασί­στες και δια­λύ­ουν την δια­δή­λω­ση των φασιστών.Η Αστυ­νο­μία παίρ­νει το μέρος των φασι­στών και συλ­λαμ­βά­νει αρκε­τούς αντι­φα­σί­στες. Ο σκο­πός όμως πέτυ­χε. Στα­μά­τη­σε η άνο­δος της επιρ­ρο­ής του κόμ­μα­τος των φασι­στών που ακό­μη και σήμε­ρα μόνο κάτω από την δρα­κό­ντια προ­στα­σία της αστυ­νο­μί­ας μπο­ρεί να διαδηλώσει.

 

 

 

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο