Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έφτασαν στην Βενεζουέλα 933 τόνοι φάρμακα από την Κούβα και την Κίνα

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Prensa Latina, ο υπουρ­γός υγεί­ας της Βενε­ζου­έ­λας Carlos Alvarado ανα­κοί­νω­σε την Πέμ­πτη 14 Φεβουα­ρί­ου την άφι­ξη 933 τόνων φαρ­μά­κων και ιατρι­κών εφο­δί­ων από την Κίνα, την Κού­βα, την Πανα­με­ρι­κά­νι­κη Οργά­νω­ση υγεί­ας (PAHO) και ορι­σμέ­νες άμε­σες αγο­ρές από το Υπουργείο.

Ο υπουρ­γός, από το λιμά­νι La Guaira, στην πολι­τεία του Vargas, διευ­κρί­νι­σε ότι το φορ­τίο με συνο­λι­κά 64 κοντέι­νερ με ιατρι­κές προ­μή­θειες έφτα­σε στην  Βενε­ζου­έ­λα παρά τον οικο­νο­μι­κό πόλε­μο και το μπλο­κά­ρι­σμα των επεν­δύ­σε­ων που έχει στο εξω­τε­ρι­κό η Μπο­λι­βα­ρια­νή Εξου­σία. Να θυμί­σου­με πως η Ισπα­νία με την καθο­δή­γη­ση των ΗΠΑ μπλο­κά­ρι­σε απο­στο­λή φαρ­μά­κων προς την Βενε­ζου­έ­λα και η Βουλ­γα­ρία με την βοή­θεια της ΣΙΑ μπλο­κά­ρι­σε τους λογα­ρια­σμούς της κρα­τι­κής επι­χεί­ρη­σης πετρε­λαί­ου για την αγο­ρά τρο­φί­μων και φαρ­μά­κων όπως έγρα­ψε το Ατέ­χνως με αποκλειστικότητα.

Ο υπουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε λεπτο­με­ρώς ότι τα περισ­σό­τε­ρα από τα φάρ­μα­κα και υλι­κά προ­έρ­χο­νται από συμ­φω­νί­ες συνερ­γα­σί­ας με την Κού­βα και την Κίνα όπως επί­σης από το ταμείο της PAHO.
Επί­σης τόνι­σε ότι το Υπουρ­γείο έκα­νε κάποια «άμε­σες αγο­ρές» στη διε­θνή αγο­ρά με εται­ρεί­ες που δεν έχουν απο­κλει­στεί από την κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ.

Πρό­σθε­σε, επί­σης, ότι το φορ­τίο που παρέ­λα­βε την Πέμ­πτη περιέ­χει περισ­σό­τε­ρα από 18 εκα­τομ­μύ­ρια μονά­δες φάρ­μα­κα μετα­ξύ των άλλων αναι­σθη­τι­κά, εμβό­λια, αντι­βιο­τι­κά, θρε­πτι­κά συστα­τι­κά για έγκυ­ες γυναί­κες, αντι­πυ­ρε­τι­κά, αναλ­γη­τι­κά κ.α αλλά και ιατρι­κό εξο­πλι­σμό με τα ανταλ­λα­κτι­κά του. Η αξία του φορ­τί­ου είναι 25 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο