Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έφυγε απο τη ζωή ο Άγις Παπαστεργίου

«Εφυ­γε» από τη ζωή, ύστε­ρα από σκλη­ρή και άνι­ση μάχη με τον καρ­κί­νο ο δικη­γό­ρος Άγις Παπαστεργίου.

Ο Άγις Παπα­στερ­γί­ου, μετα­ξύ άλλων είχε δια­τε­λέ­σει για πολ­λά χρό­νια δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Λάρι­σας, επί δημαρ­χί­ας Αρι­στεί­δη Λαμπρού­λη ενώ είχε δια­τε­λέ­σει και επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου που στή­ρι­ζε το ΚΚΕ στο δήμο Λαρισαίων.

Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Λάρι­σας του ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ριά της στη σύζυ­γο του Δήμη­τρα, στην κόρη του Κατε­ρί­να και στους οικεί­ους του.

H Επιτροπή Περιοχή Θεσσαλίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Άγι Παπαστεργίου

Με μεγά­λη συγκί­νη­ση και θλί­ψη η Επι­τρο­πή Περιο­χή Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά τον Άγι Παπα­στερ­γί­ου που «έφυ­γε» από τη ζωή στα 79 του χρό­νια, ύστε­ρα από σκλη­ρή και άνι­ση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Άγις Παπα­στερ­γί­ου γεν­νή­θη­κε στις 28 Φλε­βά­ρη 1943 στη Λάρι­σα, όπου τέλειω­σε το 6ο Δημο­τι­κό και το 1ο Γυμνάσιο.

Το 1961 εισά­γε­ται στη Νομι­κή Σχο­λή Θεσ­σα­λο­νί­κης, ενώ το 1965 εκλέ­γε­ται πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Λαρι­σαί­ων φοι­τη­τών Θεσσαλονίκης.

Από νεα­ρή ηλι­κία ήρθε σε επα­φή με τις ιδέ­ες του ΚΚΕ.

Το 1965 εντάσ­σε­ται στη Νεο­λαία Λαμπρά­κη και ανέ­πτυ­ξε αντι­δι­κτα­το­ρι­κή δρά­ση για την οποία συλ­λαμ­βά­νε­ται δυο φορές το 1967. Το 1970 εγγρά­φε­ται στον Δικη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Λάρισας.

Από 1974 μέχρι 1982 υπε­ρα­σπί­στη­κε εκα­το­ντά­δες κατη­γο­ρου­μέ­νους στε­λέ­χη και μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ όταν κατη­γο­ρή­θη­καν στα Δικα­στή­ρια του Νομού Λάρι­σας για παρά­νο­μη δια­κί­νη­ση του «Ριζο­σπά­στη» και παρά­νο­μη αφι­σο­κόλ­λη­ση. Ο Άγις Παπα­στερ­γί­ου συνερ­γά­στη­κε για πολ­λά χρό­νια με το ΚΚΕ και το 2000 συμ­με­τεί­χε στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Το 1978 εκλέ­γε­ται για πρώ­τη φορά στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Λάρι­σας με υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο τον Αλέ­κο Χον­δρο­νά­σιο, ενώ διε­τέ­λε­σε για 27 χρό­νια δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Λάρι­σας και πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου επί δημαρ­χί­ας Αρι­στεί­δη Λαμπρού­λη. Τα έτη 2002 και το 2006 υπήρ­ξε επι­κε­φα­λής ως υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος με το ψηφο­δέλ­τιο που στή­ρι­ξε το ΚΚΕ.

Σε όλη τη διάρ­κεια της στα­διο­δρο­μί­ας του ως δικη­γό­ρος, έκα­νε την επι­λο­γή να στα­θεί στο πλάι των αδυ­νά­των, των εργα­ζο­μέ­νων, καθώς υπήρ­ξε εκπρό­σω­πος σωμα­τεί­ων, εργα­ζο­μέ­νων σε πολ­λές εργα­τι­κές διαφορές.

Στα­θε­ρά στά­θη­κε με το Κόμ­μα μας, ακό­μη και στις πιο δύσκο­λες στιγ­μές υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος την ύπαρ­ξή του με κάθε θυσία.

Άνθρω­πος πολύ κοι­νω­νι­κός, πάντα με το χιού­μορ, με ξεκά­θα­ρες πολι­τι­κές τοπο­θε­τή­σεις, συμ­με­τεί­χε στα κοι­νά, ενώ ασχο­λή­θη­κε ιδιαί­τε­ρα και με τα ζητή­μα­τα της συν­δι­κα­λι­στι­κής διεκ­δί­κη­σης στο χώρο των δικη­γό­ρων. Για 12 χρό­νια ήταν εκλεγ­μέ­νος στον Δικη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Λάρι­σας και για μια τριε­τία γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του. Υπήρ­ξε επί­σης υπο­ψή­φιος πρό­ε­δρος για τον Δικη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Λάρι­σας. Διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Μου­σεί­ου Αμπελακίων.

Η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ εκφρά­ζει τα πιο θερ­μά της συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά του, τη σύζυ­γό του Δήμη­τρα, την κόρη του Κατε­ρί­να και στους οικεί­ους του.

Η κηδεία του Αγι Παπα­στερ­γιου, θα γίνει την Τετάρ­τη 23 Φλε­βά­ρη, στις 12:00, στο δημο­τι­κό Ωδείο Λάρι­σας και θα είναι πολιτική.

Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Άγι Παπαστεργίου, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας.

Σημειώ­νει πως ο συνα­γω­νι­στής Άγις «συμπα­ρα­τά­χθη­κε με το εργα­τι­κό και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό — αντι­πο­λε­μι­κό κίνη­μα και απο­τέ­λε­σε για πολ­λά χρό­νια στή­ριγ­μα των ψηφο­δελ­τί­ων του ΚΚΕ στο Δήμο της Λάρι­σας. Μετα­ξύ άλλων διε­τέ­λε­σε δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Λάρι­σας επί δημαρ­χί­ας Λαμπρού­λη και συνέ­βα­λε στις διεκ­δι­κή­σεις και τις κατα­κτή­σεις συνο­λι­κά του λαού της πόλης μας. Ενώ ήταν μετέ­πει­τα και επι­κε­φα­λής των ψηφο­δελ­τί­ων της “Δημο­τι­κής Συνερ­γα­σί­ας” το 2002 και το 2006, συμ­βάλ­λο­ντας με ανη­συ­χία και δημιουρ­γι­κό πνεύ­μα στην επε­ξερ­γα­σία ζητη­μά­των που απα­σχο­λού­σαν την πόλη σε κόντρα με το διαρ­κώς εξε­λισ­σό­με­νο αντι­λαϊ­κό θεσμι­κό πλαί­σιο της Τοπι­κής Διοίκησης».

«Θα τον θυμό­μα­στε πάντα για το μει­λί­χιο πνεύ­μα του, τη στα­θε­ρό­τη­τα και τη συστρά­τευ­σή του στο πλευ­ρό των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δυνά­με­ων, καθώς παίρ­νει τη θέση του δίπλα σε εκεί­νη τη γενιά των αγω­νι­στών που επί δημαρ­χί­ας του αεί­μνη­στου κομ­μου­νι­στή Αρι­στεί­δη Λαμπρού­λη, και τηρου­μέ­νων των ανα­λο­γιών της επο­χής της, άλλα­ξε ριζι­κά την πόλη της Λάρι­σας, αφή­νο­ντας ένα ανε­ξί­τη­λο έργο, όπως οι μεγά­λες παρεμ­βά­σεις αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, κτί­σι­μο σχο­λεί­ων και παι­δι­κών σταθ­μών, η δημιουρ­γία κοι­νό­χρη­στων χώρων και υπο­δο­μών για τον Πολι­τι­σμό και τον Αθλη­τι­σμό για να έχουν πρό­σβα­ση η νεο­λαία και ο λαός», ανα­φέ­ρει χαρακτηριστικά.

Τονί­ζει ακό­μα πως «η προ­σφο­ρά του Άγι Παπα­στερ­γί­ου απο­τε­λεί παρα­κα­τα­θή­κη για όλους εμάς, για να συνε­χί­ζου­με να βαδί­ζου­με σ’ αυτά τα χνάρια».

Οι εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί και κοι­νο­τι­κοί σύμ­βου­λοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Λάρι­σας εκφρά­ζουν τα πιο θερ­μά τους συλ­λυ­πη­τή­ρια στη σύζυ­γό του Δήμη­τρα, την κόρη του Κατε­ρί­να και σε όλους τους οικεί­ους του.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο