Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Κολλάρος

Τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους εκφρά­ζουν η Επι­τρο­πή Περιο­χής Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας Θρά­κης του ΚΚΕ και η ΤΕ Ξάν­θης του ΚΚΕ για το θάνα­το του σ. Γιώρ­γου Κολ­λά­ρου, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 25η Μαρτίου.

Συγκε­κρι­μέ­να, ανα­φέ­ρουν: «O σύντρο­φος Γιώρ­γος ήταν μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Ξάν­θης του ΚΚΕ, πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Ξάν­θης και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ Πολυ­τε­χνι­κής Ξάνθης.

Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1955 κι εγκα­τα­στά­θη­κε στην Ξάν­θη το 1974.

Μαθη­τής πήρε μέρος στις δια­δη­λώ­σεις έξω από το Πολυ­τε­χνείο τις μέρες της εξέ­γερ­σης του Νοέμ­βρη του 1973.

Το 1975 εντά­χθη­κε στις γραμ­μές της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ελλά­δας και μετά από 4 χρό­νια έγι­νε μέλος του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος. Όλα αυτά τα χρό­νια συνέ­βα­λε μέσα από διά­φο­ρες υπεύ­θυ­νες χρε­ώ­σεις στην κομ­μα­τι­κή δου­λειά. Μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης, μέλος του Νομαρ­χια­κού Γρα­φεί­ου Ξάν­θης , ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Ξάν­θης προ­σφέ­ρο­ντας περισ­σό­τε­ρο κι από όσο το επέ­τρε­πε η υγεία του.

Ανέ­πτυ­ξε συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση στο φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, αργό­τε­ρα ως πρό­ε­δρος του συλ­λό­γου Ε.Δ.Π. της Πολυ­τε­χνι­κής Σχο­λής και μέλος της διοί­κη­σης του Ενιαί­ου Συλ­λό­γου μελών Δ.Ε.Π. της Πολυ­τε­χνι­κής Σχο­λής Ξάνθης

Συμ­με­τεί­χε σε όλους τους λαϊ­κούς και κοι­νω­νι­κούς αγώ­νες που ανα­πτύ­χθη­καν στην Ξάν­θη. Ιδιαί­τε­ρα γνω­στός για τις παρεμ­βά­σεις του μέσα από την Λαϊ­κή Επι­τρο­πή Ξάν­θης στον αγώ­να για να μη μεί­νει κανέ­να λαϊ­κό σπί­τι χωρίς ρεύ­μα και νερό τα χρό­νια της καπι­τα­λι­στι­κής κρίσης.

Είχε μεγά­λη συμ­βο­λή στην ανά­πτυ­ξη του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κινή­μα­τος στην Ξάν­θη, δια­τε­λώ­ντας για πολ­λά χρό­νια πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Ξάν­θης και συμ­βάλ­λο­ντας απο­φα­σι­στι­κά στο δέσι­μο της Επι­τρο­πής Ειρή­νης με τα σχο­λεία μέσα από την καθιέ­ρω­ση των ανοι­ξιά­τι­κων εκδηλώσεων.

Υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Ξάν­θης το 2006, 2010 και 2014, εκλεγ­μέ­νος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Ξάν­θης το διά­στη­μα 2010 – 2019. Μέσα από συνε­χείς παρεμ­βά­σεις ανέ­δει­ξε τα προ­βλή­μα­τα της εργα­τι­κής λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, των φτω­χών λαϊ­κών στρω­μά­των της πόλης μας.

Υπήρ­ξε πολ­λές φορές υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ. Ο σ. Γιώρ­γος με την πρα­ό­τη­τα που τον διέ­κρι­νε ήταν ιδιαί­τε­ρα αγα­πη­τός και μετέ­δι­δε με ευκο­λία την πίστη και την αισιο­δο­ξία πως «θα τα κατα­φέ­ρου­με». Κάθε Δευ­τέ­ρα μέσα από την εκπο­μπή του Δημο­τι­κού Ραδιο­φώ­νου με την αμε­σό­τη­τα που τον χαρα­κτή­ρι­ζε ανα­δεί­κνυε τα λαϊ­κά προβλήματα.

Ήταν χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα του επι­στή­μο­να που είναι ένα με τον λαό. Γνω­στός σε κάθε χωριό του «Για­κά», σε κάθε γει­το­νιά της Ξάν­θης, με τον Ριζο­σπά­στη στο χέρι όσο το επέ­τρε­πε η υγεία του, προ­σπα­θώ­ντας να οργα­νω­θεί η φτω­χο­λο­γιά για να παλέ­ψει τα προ­βλή­μα­τά της, να δια­φω­τι­στεί για τις αιτί­ες των προ­βλη­μά­των, τη λύση τους.

Η Επι­τρο­πή Περιο­χής ΑΜΘ του ΚΚΕ και η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ξάν­θης του ΚΚΕ τον απο­χαι­ρε­τού­με με σεβα­σμό και αγά­πη και εκφρά­ζου­με στη σύζυ­γό του, στην οικο­γέ­νεια και στους οικεί­ους του τα πιο θερ­μά συλλυπητήρια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο