Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έφυγε» από τη ζωή Παναγιώτης Κρητικός, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής

«Έφυ­γε» από τη ζωή ο πρώ­ην αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής Πανα­γιώ­της Κρη­τι­κός. Γεν­νή­θη­κε το 1937,είχε ανα­πτύ­ξει αντι­δι­κτα­το­ρι­κή δρά­ση επί Χού­ντας, ενώ διε­τέ­λε­σε βου­λευ­τής Β΄ Πει­ραιώς του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004 και αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής από το 1981 έως το 2000 (μετα­ξύ 1993 και 2000, Α΄ αντιπρόεδρος).

Ο Πανα­γιώ­της Κρη­τι­κός γεν­νή­θη­κε στον Γέρα­κα Λακω­νί­ας αλλά μεγά­λω­σε στον Πει­ραιά. Σπού­δα­σε στην Νομι­κή Σχο­λή του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών και στην Πάντειο. Ανέ­πτυ­ξε πολι­τι­κή δρά­ση ως φοι­τη­τής, στην οργά­νω­ση Νέων Ενώ­σε­ων Κέντρου (ΟΝΕΚ) και στη συνέ­χεια της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τι­κής Νεο­λαί­ας. Συνε­λή­φθη τρεις φορές και τελι­κά κατα­δι­κά­στη­κε σε πολυ­ε­τή κάθειρ­ξη από Έκτα­κτο Στρα­το­δι­κείο της Χού­ντας, αφού προη­γου­μέ­νως είχε κρα­τη­θεί στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά την απο­κα­τά­στα­ση της δημο­κρα­τί­ας, ήταν ένα από τα ιδρυ­τι­κά μέλη του ΠΑΣΟΚ το 1974, στην Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του οποί­ου εκλε­γό­ταν επί σει­ρά ετών, ενώ ήταν βου­λευ­τής από το 1977 έως το 2004.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο